28.5.13

Δεν απειλεί την τρικομματική συμφωνία το αντιρατσιστικό, εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ...


Στον απόηχο της συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει επίθεση σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι ο ενταφιασμός του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου από την...
κυβέρνηση καταδεικνύει τις εσωτερικές αντιφάσεις στο εσωτερικό της, οι οποίες δεν θέτουν όμως σε αμφισβήτηση την -μνημονιακού περιεχομένου- συμφωνία των τριών κομμάτων.

Από τη μία πλευρά, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ φλερτάρει εντελώς απροκάλυπτα με την ατζέντα και τις θέσεις της Χρυσής Αυγής και κλείνει τα μάτια στην άνοδο της ρατσιστικής βίας, ενώ το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ -παρά τις διαφωνίες τους- δεν σκοπεύουν να απειλήσουν την κυβερνητική συνοχή.

Θέση, όμως, του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «ο αγώνας ενάντια στα ρατσιστικά εγκλήματα, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την υπεράσπιση των συλλογικών δικαιωμάτων ενάντια στη μνημονιακή πολιτική» και προσθέτει ότι «η προσπάθεια διαμόρφωσης ενός συντηρητικού και, σε πολλές εκφάνσεις του, ακροδεξιού τόξου, αποτελεί μια στρατηγική επιλογή του πρωθυπουργού, στην προσπάθειά του να καλύψει τις βάρβαρες επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής στην πλειοψηφία της κοινωνίας».

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ επισημαίνοντας ότι και τα δύο κόμματα είναι αντιμέτωπα με τα στρατηγικά τους αδιέξοδα και δεν μπορούν να διαφοροποιηθούν ουσιαστικά από τον πυρήνα της μνημονιακής πολιτικής, που απειλεί συνολικά τη δημοκρατία και τις αξίες της.

«Επικοινωνιακό παιχνίδι»

Στο μεταξύ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «επικοινωνιακό παιγνίδι» την απόφαση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να καταθέσουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης ως κοινή πρόταση νόμου στη Βουλή.

«Εδώ δεν κατατίθεται νομοσχέδιο, και δεν κατατίθεται για να μην ψηφιστεί. Οι προτάσεις νόμου που προέρχονται από τη Βουλή και όχι από την κυβέρνηση δυστυχώς, με μία ακραία καταχρηστική ερμηνεία του κανονισμού μόνο συζητώνται και δεν τίθενται σε ψηφοφορία.

»Το ουσιώδες ερώτημα είναι ποιος εμποδίζει τον κ. Ρουπακιώτη να καταθέσει νομοσχέδιο; Προσωπικά είμαι πολύ δύσπιστη και επιφυλακτική απέναντι σε αυτού του τύπου τα επικοινωνιακά παιγνίδια» σημειώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ...
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: