13.5.13

Φώφη Γεννηματά: «Να επιστρέψουν στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου οι εργοδότες»...


Την αναγκαιότητα «ενεργούς συμβολής όλων» για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), με την ευκαιρία της αυριανής συνάντησης των κοινωνικών εταίρων, υπογραμμίζει σε...
δήλωσή της η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ,
Φώφη Γεννηματά, αφήνοντας παράλληλα σαφείς αιχμές για τη στάση του ΣΕΒ που απουσίαζε από την τελευταία συνάντηση.

«Μια τέτοια κίνηση θα διασφαλίσει σειρά οικονομικών θεμάτων για τους εργαζόμενους (πχ. επίδομα γάμου) κυρίως θα κατοχυρώσει θεσμικά τα εργασιακά τους δικαιώματα», τονίζει η κ. Γεννηματά.

«Σε μια εποχή που η μείωση του εργατικού κόστους έχει ήδη συντελεστεί, που οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί σοβαρές θυσίες για να επιτευχθεί η δημοσιονομική εξυγίανση και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας, οι εργοδοτικοί φορείς οφείλουν να καταθέσουν και αυτοί την συμβολή τους για την επίτευξη ενός κλίματος συνεργασίας και συνεννόησης στην κοινωνία, σημειώνει.

«Δεν είναι δυνατόν μεγάλος εργοδοτικός φορέας από τη μία να διακηρύσσει ότι θέλει να είναι “ισότιμος εταίρος του πολιτικού συστήματος” και να έχει ρόλο στα νέα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά δεδομένα και από την άλλη – την ίδια μάλιστα ημέρα – να αρνείται την συμμετοχή του στην συζήτηση στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου», αναφέρει, επίσης, η κ. Γεννηματά.

Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «διάσταση λόγων και έργων» πουβρίσκει πλήρως αντίθετο το ΠΑΣΟΚ και στο πλαίσιο αυτό καλεί τους βιομηχάνους να επαναξιολογήσουν την θέση τους και να προσέλθουν στον διάλογο.

Τέλος, εκφράζει την ικανοποίηση του Κινήματος για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης μεταξύ της ΟΤΟΕ και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, την οποία και χαρακτηρίζει «σύμβαση ωριμότητας και ευθύνης»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: