17.5.13

Γαλλία: Έγκριση του γάμου ομοφυλοφίλων από το Συνταγματικό Συμβούλιο...

Το γαλλικό Συνταγματικό Συμβούλιο ενέκρινε την Παρασκευή το νόμο περί νομιμοποίησης του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, αφαιρώντας και την τελευταία ελπίδα των αντιπάλων της σχετικής νομοθεσίας.
Μετά από μήνες αντιπαράθεσης, η οποία μερικές φορές έλαβε...
χαρακτήρα βίαιων διαδηλώσεων, το Συνταγματικό Συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως ώστε η Γαλλία να μετατραπεί στην 14η χώρα η οποία θεσμοθετεί τον γάμο ομοφύλων.

Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση αποτελούσε προεκλογική υπόσχεση του σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ, σημερινού προέδρου της Γαλλίας, το 2012.

Ο γάλλος πρόεδρος έχει δεσμευθεί να υπογράψει τάχιστα το νόμο, ο οποίος ψηφίστηκε από Βουλή και Γερουσία στα τέλη Απριλίου.

«Ο νόμος ο οποίος επιτρέπει το γάμο ατόμων του ιδίου φύλου είναι σύμφωνος με το πνεύμα του συντάγματος», αναφέρει το συμβούλιο σε ανακοίνωσή του.

Η Ουρουγουάη και η Νέα Ζηλανδία είναι οι τελευταίες από τις 14 χώρες οι οποίες θεσμοθέτησαν τη δυνατότητα γάμου μεταξύ ομοφύλων.

Στις ΗΠΑ, οι συγκεκριμένοι γάμοι είναι νόμιμοι στην περιφέρεια της πρωτεύουσας Ουάσιγκτον, καθώς και σε εννέα άλλες πολιτείες

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: