10.5.13

Δημήτρης Βίτσας: Τα λεφτά ανήκουν στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ...


Συνιστώσες και ποσοστώσεις τέλος...
Σαφή και αυστηρή προειδοποίηση προς τις Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλουν να αυτοδιαλυθούν απηύθυνε σήμερα ο Δημήτρης Βίτσας, γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.
Ο...
κ. Βίτσας με τον τρόπο αυτό ανέδειξε το σημαντικό εσωτερικό πολιτικό ζήτημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει του ιδρυτικού του συνεδρίου που θα το μετεξελίξει και επισήμως σε ενιαίο κόμμα και θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 14 Ιουλίου.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα real ο κ. Βίτσας ήταν κάτι περισσότερο από σαφής: «Στο νέο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα υπάρχουν ρεύματα, τάσεις, απόψεις, όχι όμως κάθετες δομήσεις που λειτουργούν ως κόμμα μέσα στο κόμμα», είπε, δίνοντας έτσι μία πρόγευση των όσων θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

Στη συνέχεια, σε ακόμη εντονότερους τόνους, ξεκαθάρισε ένα ακόμη φλέγον ζήτημα: «Οι συνιστώσες δεν είναι στον ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ μετά και την Πανελλαδική του Συνδιάσκεψη είναι ενιαίος φορέας, άρα όλοι οι οικονομικοί πόροι του ανήκουν και τους διαθέτει για τους σκοπούς του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Τελεία».

Τέλος, εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση της ηγετικής ομάδας στην πρόταση να υπάρξει ποσόστωση για συμμετοχή των συνιστωσών στη νέα ΚΠΕ που θα εκλεγεί από το συνέδριο, ξεκαθαρίζοντας πως η εκλογή του προέδρου γίνεται από το συνέδριο «στη βάση σαφώς καθορισμένων ευθυνών και αρμοδιοτήτων», ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε πως «τα έχει καταφέρει άριστα και θα συνεχίσει».

Ζυμώσεις και για την ιδεολογική πλατφόρμα

Παράλληλα όπως καταγράφεται και στην ιστοσελίδα της Αυγής «καθημερινώς συνεδριάζουν πλέον τα όργανα και οι Επιτροπές Θέσεων και Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, ενόψει της Κ.Ε. μία εβδομάδα μετά, αλλά και, κυρίως, του ιδρυτικού συνεδρίου τον Ιούλιο.

Η Επιτροπή (Θέσεων) θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, όπως και η συντονιστική γραμματεία επίσης στις αρχές της εβδομάδας. Στόχος, τα κείμενα να πάρουν την τελική τους μορφή εγκαίρως πριν την επερχόμενη Κ.Ε.

Στη χθεσινή, πάντως, συνεδρίαση της Επιτροπής Θέσεων, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης προϊδέασε για την κατάθεση εναλλακτικού κειμένου, πιθανώς τη Δευτέρα, με διαφορετικές από το βασικό κείμενο απόψεις στα θέματα του νομίσματος, της εν γένει παρουσίας της χώρας μέσα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, αλλά και στο ζήτημα του χρέους.

Σύμφωνα δε με τις έως τώρα πληροφορίες, το κείμενο Θέσεων θα προτάσσει την ακύρωση των Μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων, παράλληλα με την επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων, ενώ θα "στοιχίζεται" πίσω από την Ιδρυτική Διακήρυξη στο θέμα του νομίσματος. Κομβική, επίσης, χαρακτηρίζεται η αναφορά για την ανάγκη "δημιουργίας ευρύτατου και μαχητικού πολιτικού ρεύματος δημοκρατικής ανατροπής" για τα σενάρια της επόμενης ημέρας»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: