20.5.13

Ξεκινούν αυστηροί έλεγχοι στον τουρισμό για την ανασφάλιστη εργασία...

Οι επιθεωρητές εργασίας ξεκινούν άμεσους και εντατικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουριστικό κλάδο με αφορμή την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, μετά από εντολή του υπουργού Γιάννη Βρούτση.

«Τα φαινόμενα...
αδήλωτης εργασίας και εισφοροδιαφυγής δεν συνιστούν μία τυπική παράβαση, αλλά κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα. Και ως τέτοια θα αντιμετωπίζονται» αναφέρει σε σχετική δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας, που επαναλαμβάνει ότι «η τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και η νομιμότητα στην αγορά εργασίας αποτελούν βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας».

«Κανείς δεν δικαιούται ούτε νομιμοποιείται να χρησιμοποιεί ως άλλοθι την κρίση για τέτοιες συμπεριφορές» προσθέτει ο κ. Βρούτσης και καταλήγει:

«Ειδικά σε αυτή την περίοδο όπου αναμένεται πολύ σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος, που θα συμβάλει στη τόνωση της οικονομίας και συνεπώς στην αύξηση των θέσεων εργασίας, φαινόμενα παραβατικότητας που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξανασυμβούν».

Οι έλεγχοι θα εκτείνονται στο σύνολο των τουριστικών περιοχών και θα αφορούν σε όλα τα μεγέθη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ για πρώτη φορά μετά την πρόσφατη ψήφιση του νόμου 4144/2013, τους ελέγχους θα συνδράμει και η υπηρεσία της Οικονομικής Αστυνομίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια: