24.5.13

Τα κουρέλια "τραγουδάνε" ακόμη...

Ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα καφενεία της επικράτειας όπου οι άνθρωποι δεν διαβάζουν εφημερίδες κι ίσως να μη βλέπουν τηλεόραση, υπάρχει σίγουρα , στις κρίσεις για τα πολιτικά πρόσωπα, μεγαλύτερη σοβαρότης.
Για...
άλλη μια φορά παρέλαβαν τον Παπανδρέου με την κανιβαλική διάθεση που τους διακρίνει, και τον ευτελή τρόπο που κάνουν τα σχόλιά τους.
Κατ΄αρχήν απαγόρευσαν -αυτό το δικαίωμα ποιος τους το δίνει?- στο Παπανδρέου να σπάσει την σιωπή του και να μιλήσει.
"Να πάει στην αποθήκη, εκεί που πήγαν κι οι προηγούμενοι" (Τ. Χατζής).
"Οι άλλοι (Καραμανλής και Σημίτης), πήγαν στην αποθήκη δια της κάλπης. Ο κύριος Παπανδρέου, δεν τόλμησε να το κάνει " (Σ. Μπαλής)
"Τα λεφτά υπάρχουν σηματοδότησαν μια ολόκληρη εποχή" (Ν. Ευαγγελάτος).
Ας αφήσουμε στην άκρη την αποθήκη (αστεία πράγματα) και τα λεφτά υπάρχουν (το΄πε ο Παπανδρέου όπως σήμερα το λένε όλοι, βάζοντας μετά καμιά εικοσαριά "αν"), και να σταθούμε στο κύριο Μπαλή.
Πρέπει να είναι κανείς πολιτικός συντάκτης η να βγαίνει στα παράθυρα του Ευαγγελλάτου, για να γνωρίζει ότι ο Παπανδρέου ήθελε και το πάλεψε να πάει στη κάλπη, αλλά δεν υπήρχε καμία περίπτωση να του το επιτρέψουν τα ίδια τα στελέχη του κόμματός του? Εκείνοι που λίγο πριν τον χειροκροτούσαν όρθιοι στα υπουργικά συμβούλια, και μετά τις Κάννες βγάλαν τα μαχαίρια και τον τεμάχιζαν με πρωτοφανή αγριότητα.
Ποιοι μας ενημερώνουν!...

Δεν υπάρχουν σχόλια: