2.5.13

Μεταγωγών... μπαρ...


crimenet.gr
Της Έρρικας Βαλλιάνου
Δε φτάνει που είχε μετατρέψει ο ανθυπαστυνόμος το τμήμα Μεταγωγών σε ένα κακόφημο μπαρ, όπως λένε οι δικαστικές πειθαρχικές αποφάσεις, αλλά επιπλέον επί 15 χρόνια παραμένει στην αστυνομία, έχει ανατρέψει δικαστικές αποφάσεις και επιτέλους θα...
περιμένουμε το Σεπτέμβριο το ΣτΕ.
Η ιστορία του ανθυπαστυνόμου στο Μεταγωγών το 1998 με τις αλλοδαπές να χορεύουν μέχρι πρωίας πάνω στο γραφείο του, είχε προκαλέσει τότε πάταγο. Αλλά μετά από τόσα χρόνια ότι τώρα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και μάλιστα κατά προτεραιότητα το ΣτΕ, στο οποίο ο ανθυπαστυνόμος έχει προσφύγει, θα ασχοληθεί με την περίπτωση του και επιτέλους θα ληφθεί μια τελεσίδικη απόφαση, σίγουρα είναι μια υπόθεση παραλόγου του ελληνικού Δημοσίου.

Ο ανθυπαστυνόμος από το 1998 σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου θα έπρεπε να αποταχθεί. Προσέφυγε όμως και στο δευτεροβάθμιο το οποίο επίσης αποφάσισε την απόταξη του. Στα Πειθαρχικό οι συνάδερφοι του κατέθεσαν τα γνωστά: ότι ήταν εξαίρετος αστυνομικός αλλά λόγω των άθλιων συνθηκών που επικρατούσαν στο Μεταγωγών, προσπαθούσε να φτιάξει την ατμόσφαιρα, έβαζε μουσική, έστελνε τις αλλοδαπές για μπάνιο και όχι μόνο και όλοι μαζί τα έπιναν.

Ο ανθυπαστυνόμος όμως ή τουλάχιστον ο δικηγόρος του αποδείχθηκαν πολύ καλοί και εξήντλησαν όλα τα νόμιμα μέσα αφού εκμεταλλεύτηκαν και κάποιες αβλεψίες τυπικές στα Πειθαρχικά και προσέφυγαν στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το οποίο ακύρωσε την ποινή των Πειθαρχικών και ξεκίνησαν και τα Πειθαρχικά από την αρχή. Έτσι τα χρόνια περνούσαν που ο ανθυπαστυνόμος προσέφευγε σε όλα τα Πειθαρχικά Όργανα αλλά στάθηκε τυχερός και στα Ποινικά αφού τελικά παραγράφθηκε με ευεργετική διάταξη νόμου το 2005 και η εξάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή, που του επιβλήθηκε για ελευθέρωση κρατουμένων από αμέλεια.

Η τελευταία απόφαση εκδόθηκε στις 24/1/2011 από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, που απέρριψε νέα αίτηση ακύρωσης της ποινής του, αυτός όμως δεν το έβαλε κάτω και προσέφυγε με αναίρεση στο ΣτΕ. Καλό Σεπτέμβρη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: