10.5.13

Ο Γκρίλο ενάντια στην αυτόματη ιθαγένεια παιδιών μεταναστών...

Αντίθετος με την αυτόματη χορήγηση ιταλικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών και υπέρ δημοψηφίσματος για το θέμα, δηλώνει ο Πέπε Γκρίλο,επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων.
«Αν θεωρηθεί αναγκαίο να...
αλλάξουν οι ισχύοντες κανόνες, τότε πρέπει να επιλεγεί η οδός του δημοψηφίσματος, κι όχι αυτό να γίνει με πρωτοβουλία μιας μικρής ομάδας βουλευτών», γράφει στην προσωπική του ιστοσελίδα, προσθέτοντας ότι ότι «στην Ιταλία υπάρχει ήδη ένας νόμος που επιτρέπει στα παιδιά με αλλοδαπούς γονείς τα οποία γεννιούνται και διαμένουν στην χώρα ως το 18ο έτος της ηλικίας τους να ζητούν την ιταλική υπηκοότητα μόλις ενηλικιώνονται».

Η παρέμβαση Γκρίλο αποτελεί απάντηση στην νέα υπουργό αρμόδια για την ένταξη των μεταναστών Σεσίλ Κιέντζ, η οποία έχει ανακοινώσει ότι θα δώσει μάχη για να ψηφιστεί νόμος που να προβλέπει την αυτόματη χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ιταλία.

Την θέση Γκρίλο επέκρινε έντονα ο Νίκι Βέντολα, επικεφαλής του μικρού κόμματος Αριστερά και Ελευθερία, το οποίο επίσης επέλεξε να μην υποστηρίξει την κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα. «Σε μια χώρα που γνώρισε την ασέβεια των φυλετικών διακρίσεων του φασισμού και του τελευταίου νόμου περί μετανάστευσης του 2002, τον οποίο ενέκρινε η κεντροδεξιά, ο Γκρίλο μας δείχνει σήμερα πως θεωρεί ότι τα οικουμενικά δικαιώματα των πολιτών δεν είναι μια σημαία που πρέπει να κυματίζει ελεύθερα», ανέφερε ο Βέντολα.

Την θέση περί δικαιώματος στην ιταλική ιθαγένεια για κάθε παιδί μεταναστών που γεννιέται στην χώρα συμμερίζεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και το Αριστερά και Ελευθερία.

Επιφυλάξεις ωστόσο εκφράζει μέρος του Λαού της Ελευθερίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με δηλώσεις του γραμματέα του Αντζελίνο Αλφάνο, ενώ κάθετα αντίθετη είναι η Λέγκα του Βορρά του Ρομπέρτο Μαρόνι...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: