10.5.13

Πιέσεις για τις απολύσεις στο Δημόσιο...

Στο φόντο δόσεις και Πεκίνο...
Τις όποιες αντιστάσεις και καθυστερήσεις αναφορικά με την κατάργηση ή συγχώνευση δημόσιων οργανισμών και την απομάκρυνση 2.000 υπαλλήλων, επιχειρεί να κάμψει το Μέγαρο Μαξίμου. Τις κινήσεις συντονίζει ο ...
υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.

Στον απόηχο χθεσινής σύσκεψης με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και τον υφυπουργό Μανούσο Βολουδάκη, εξετάζεται η προοπτική μείωσης του προσωπικού ακόμη και μέσω της κατάργησης οργανικών θέσεων σε ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου που βρίσκονται σε διαδικασία αποκρατικοποίησης.

Άλλες πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να αναζητεί μεγάλο δημόσιο οργανισμό για άμεση κατάργηση, προκειμένου να εκπληρωθεί η μνημονιακή υποχρέωση για περιορισμό του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.

Την ίδια ώρα, είναι σε εξέλιξη η προετοιμασία της προσεχούς επίσκεψης Σαμαρά στο Πεκίνο, με έμφαση στις δυνατότητες προσέλκυσης επενδύσεων.

Επιπλέον, δρομολογούνται οι τελευταίες προαπαιτούμενες ενέργειες για την οριστική έγκριση και εκταμίευση των εκκρεμών δανειακών δόσεων.

Τη Δευτέρα συνεδριάζει το Eurogroup το οποίο αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης του Μαΐου.

Το οικονομικό επιτελείο δεν αποκλείει την ταυτόχρονη έγκριση της δόσης του Ιουνίου και διαμηνύει ότι δεν τίθεται θέμα χαλάρωσης στην υλοποίηση του προγράμματος από την κυβέρνηση...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: