22.5.13

Ο Ομπάμα δεν θέλει να διώκονται οι δημοσιογράφοι...


Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν επιθυμεί οι δημοσιογράφοι να αποτελούν στόχο δικαστικών διώξεων στις ΗΠΑ επειδή κάνουν τη δουλειά τους, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπός του Τζέι Κάρνεϊ, έπειτα από την αποκάλυψη μίας νέας υπόθεσης ενδεχόμενης παρακολούθησης δημοσιογράφου.
«Εάν...
με ρωτάτε εάν ο πρόεδρος πιστεύει πως οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να διώκονται γιατί κάνουν τη δουλειά τους, η απάντηση είναι όχι», επεσήμανε ο Κάρνεϊ στην τακτική ενημέρωση των συντακτών, μόλις ερωτήθηκε για την υπόθεση Τζέιμς Ρόζεν.

Ο ίδιος, όπως ακριβώς και την προηγούμενη, αρνήθηκε να αναφερθεί σε «μία διεξαγωγή έρευνας», διαβεβαίωσε εντούτοις πως ο Ομπάμα υπερασπίζεται το δικαίωμα του Τύπου να φέρει εις πέρας μία ερευνητική δημοσιογραφία, στα πλαίσια του Πρώτου Άρθρου του Συντάγματος, που εξασφαλίζει την ελευθερία της έκφρασης.

Ο ίδιος πάντως επεσήμανε πως είναι αναγκαίο να βρεθεί μία «ισορροπία» ανάμεσα στις θεμελιώδεις ελευθερίες και τις υποχρεώσεις που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια.

Με βάση έγγραφες μαρτυρίες, η εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ είχε δημοσιεύσει την Κυριακή πως ο δημοσιογράφος του Fox News είχε αποτελέσει κύριο στόχο στα πλαίσια των ερευνών για τις διαρροές πληροφοριών σχετικά με την Βόρειο Κορέα, υπόθεση στην οποία ενεχόταν ένας αξιωματούχος του ΥΠΕΞ, ο οποίος διώκεται πλέον δικαστικά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: