17.5.13

Σε διαφορετικούς χώρους, Bίκυ και Αρετή...



Ένσταση Κούγια για τον αναπληρωτή εισαγγελέα.
Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη Τσοχατζόπουλου...
Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του, με καταθέσεις μαρτύρων.
Για πρώτη φορά (από την...
έναρξη της δίκης), είναι παρούσες στο δικαστήριο η προσωρινά κρατούμενη κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, καθώς και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, που απουσίαζε στις προηγούμενες συνεδριάσεις επικαλούμενη λόγους υγείας.
Αφότου μετήχθησαν στο Εφετείο, οι δυο γυναίκες κρατήθηκαν σε διαφορετικούς χώρους, καθώς όπως έχει αναφέρει στο απολογητικό της υπόμνημα η Αρετή Τσοχατζοπούλου, οι σχέσεις τους δεν είναι καλές. Συγκεκριμένα, η Β. Σταμάτη με τον σύζυγο της κρατήθηκαν σε άλλον χώρο μόνοι τους, ενώ η κόρη του πρώην υπουργού στον χώρο που κρατούνται οι υπόλοιποι προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι.
Από τη πλευρά της συζύγου του Ακη, Βίκυς Σταμάτη, ο συνήγορος της, Αλέξης Κούγιας, υπέβαλε ενσταση εναντίον του αναπληρωτή εισαγγελέα, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, καθώς, παρ' ότι είναι αναπληρωτής, κάνει περισσότερες ερωτήσεις από την τακτική εισαγγελέα, Γεωργία Αδειλίνη, κάτι που έχει γίνει εμφανές κατά τις πρώτες μέρες της δίκης.

Επίσης, ο συνήγορος υπεράσπισης επικαλέστηκε τη δικονομία σύμφωνα με την οποία ο αναπληρωτής εισαγγελέας απλώς παρίσταται σε μία δίκη και επεμβαίνει μόνο όταν υπάρχει κόλλημα του τακτικού εισαγγελέα.

Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφανθεί επί του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: