17.5.13

Πως ο "Μοριακός Έλεγχος " δίνει τη δύναμη στον πολίτη να ελέγξει τα προϊόντα που καταναλώνει...

lifemag.gr
Είναι δικαίωμα του καταναλωτή να γνωρίζει τί καταναλώνει. 
 Όλα αυτά που τρώμε ή πίνουμε καθημερινά μπορεί να είναι καταστροφικά για την υγεία μας. Οφείλουμε να ξέρουμε τι δίνουμε στην οικογένειά μας ειδικά τώρα που. η αγορά έχει κατακλυστεί από κάθε είδους προϊόντα από όλες τις χώρες του κόσμου. Ο ...

Μοριακός Έλεγχος Προϊόντων δίνει τη δύναμη στον καταναλωτή να ελέγξει όποιο προϊόν επιθυμεί (συσκευασμένο ή χύμα) και να πληροφορηθεί με τρόπο έγκυρο επιστημονικά και αποδεκτό από τις Εθνικές και Διεθνείς Αρχές για τα παρακάτω:

Περιέχει το προϊόν που αγόρασα μικρόβια που μπορούν να βλάψουν την υγεία μου τώρα ή στο μέλλον, όπως βακτήρια, μύκητες, ιούς κτλ;
Περιέχει το προϊόν μεταλλαγμένα (Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς) ή παράγωγά τους;
Περιέχει το προϊόν τοξίνες ή πρόσθετα χημικά πχ ορμόνες που μπορούν να βλάψουν την υγεία μου τώρα ή στο μέλλον;
Περιέχει το προϊόν φυτοφάρμακα ή άλλους παράγοντες και κατά συνέπεια είναι ή όχι προϊόν βιολογικής καλλιέργειας όπως ισχυρίζεται ο παραγωγός ή ο πωλητής του;
Η προέλευση του προϊόντος είναι αυτή που αναφέρεται στη συσκευασία ή που ισχυρίζεται ο πωλητής του ή έχω πέσει θύμα απάτης;

Ο Μοριακός Έλεγχος Προϊόντων απαντά επίσημα και αδιαμφισβήτητα στα φλέγοντα αυτά ερωτήματα για τον κάθε καταναλωτή. Τώρα που η επιστήμη μας δίνει τη δύναμη πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε για να προστατεύσουμε την υγεία των οικογενειών μας και για να μη πέφτουμε θύματα απάτης. Δεν αφήνουμε κανένα λόγω συμφέροντος ή ανευθυνότητας να παίζει με τη ζωή και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Το κομμάτι εκείνο της αγοράς που δε σέβεται τον καταναλωτή που πληρώνει για το προϊόν που του παρέχεται θα πρέπει τώρα να αποκλειστεί από την αγορά με πρωτοβουλία όλων των καταναλωτών!

 Το σύνολο των προϊόντων που καταναλώνετε μπορούν να ελεγθούν με Μοριακό Έλεγχο. Οτιδήποτε τρώτε, πίνετε ή χρησιμοποιείτε (πχ καλλυντικά) είτε είναι χύμα είτε συσκευασμένο μπορεί να ελεγθεί ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια χρήσης του και η ποιότητά του. Ενδεικτικά αναφέρονται:
Τρόφιμα νωπά, κατεψυγμένα ή σε κονσέρβα, όπως κρέατα, ψάρια, θαλασσινά, οστρακοειδή, πουλερικά, αλλαντικά, γάλα, τυρί, γιαούρτι, λαχανικά, όσπρια, φρούτα κτλ. Καθώς και μαγειρευμένο φαγητό από εστιατόρια.
Ροφήματα και ποτά όπως καφές, τσάι, βότανα, αναψυκτικά, νερά εμφιαλωμένα ή από πηγές, χυμοί, κρασί, ρακί, τσίπουρο και γενικώς οινοπνευματώδη ποτά κτλ.
Έλαια όπως ελαιόλαδο, σογιέλαιο, ηλιέλαιο, σησαμέλαιο κτλ.
Συμπληρώματα διατροφής, καλλυντικά, αρώματα κτλ.
Ζωοτροφές, παράγοντες ή υλικά που συντηρούν, εμπλουτίζουν ή έρχονται σε επαφή με τρόφιμα κτλ..


Δρ. Δημήτρης Κ. Παναγόπουλος Μοριακός Βιολόγος - Γενετιστής

Για αναλυτικές πληροφορίες: www.moriakoselegxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: