5.5.13

Πασχαλινά μηνύματα αισιοδοξίας στην Κύπρο...



Την πεποίθηση ότι η Κύπρος, με σκληρή δουλειά, θα τα καταφέρει να ανακάμψει και να επιστρέψει στην οικονομική ευημερία, όπως και στο παρελθόν, εξέφρασε στο πασχαλινό του μήνυμα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.



Διαβεβαίωσε επίσης ότι ...
μια δίκαιη λύση του κυπριακού η οποία θα επανενώνει τον τόπο, το λαό και τους θεσμούς, παραμένει στις προτεραιότητές του. Ο Ν. Αναστασιάδης, που φέτος πέρασε το Πάσχα στους Αγίους Τόπους, θα αρχίσει το απόγευμα τριήμερη επίσκεψη εργασίας στο Ισραήλ και θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, στην Πασχαλινή Εγκύκλιό του τόνισε ότι η χαρά από το μήνυμα της Ανάστασης δεν μπορεί να επισκιασθεί από την κατήφεια και τη θλίψη, που προκαλεί η οικονομική δυσπραγία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σύντομα «και τον δικό μας Γολγοθά του Κυπριακού λαού θα ακολουθήσει η Ανάσταση».

Στο μεταξύ, κατά τη χθεσινή αναστάσιμη λειτουργία δεν έλειψαν και οι σοβαροί τραυματισμοί από κροτίδες. Ένας νέος 18 ετών και ένας 50χρονος έχασαν δάκτυλα από έκρηξη κροτίδων στα χέρια τους, ενώ ένας άλλος άντρας υπέστη ρήξη αγγείου του βραχίονα από κροτίδα που έρριψε άγνωστος στον περίβολο της εκκλησίας σε χωριό της Λεμεσού. Ζημιές από αυτοσχέδιες κροτίδες σημειώθηκαν σε σχολεία στη Λεμεσό, στη Λάρνακα και στην ελεύθερη Αμμόχωστο.

ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: