13.5.13

Στο Αυτόφωρο οι τρεις διαδηλώτριες - Οδοφράγματα στην Ιερισσό...

Στον εισαγγελέα Πολυγύρου οδηγούνται εντός της ημέρας οι τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν στη διάρκεια επεισοδίων στις Σκουριές Χαλκιδικής την Κυριακή.
Οι διαδηλώτριες στη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στη...
λειτουργία των μεταλλείων χρυσού, προσπάθησαν να εμποδίσουν αυτοκίνητο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» να προσεγγίσει τις εγκαταστάσεις και δέχθηκαν επίθεση από τους αστυνομικούς.

Οι προσαγωγές των τριών γυναικών, ηλικίας 25, 39 και 40 ετών, μετατράπηκαν σε συλλήψεις και με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία παραπέμπονται να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία. Οι τρεις γυναίκες κατηγορούνται για αντίσταση και εξύβριση.

Κάτοικοι της Χαλκιδικής έχουν προγραμματίσει να μεταβούν στα δικαστήρια του Πολυγύρου για να συμπαρασταθούν στις τρεις κατηγορούμενες.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος, κατά τα επεισόδια της Κυριακής μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών που εκτυλίχθηκαν στη θέση Καρατζά στο δάσος Κάκκαβος, φέρεται ότι πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο εναντίον αστυνομικών.

Επτά εξ αυτών τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ ένας εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο «424» Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με τραύματα από σκάγια κυνηγετικής καραμπίνας.

Οι κάτοικοι της Ιερισσού, πάντως, κάνουν λόγο για «προβοκάτσια», αρνούμενοι ότι υπήρχε διαδηλωτής με όπλο και έχουν στήσει οδοφράγματα με χώμα και λάστιχα στις εισόδους του χωριού, προκειμένου να αποτρέψουν επέμβαση της Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα, ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για το πρωί της Δευτέρας συνάντηση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Π. Γιαννάκη με εκπροσώπους των κατοίκων της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής, της Αστυνομίας, της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» κ.ά. για την εκτόνωση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες και τις καθημερινές εντάσεις που σημειώνονται με αφορμή τις εργασίες υλοτομίας στο δάσος Κάκκαβος.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η συνάντηση αναβλήθηκε (επ' αόριστον) λόγω κωλύματος των εκπροσώπων της εταιρείας και της αστυνομίας....
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: