1.5.13

Βόλος: «Σύμβολο αγώνα» παραμένει ο Κώστας Κόγιας..

www.magnesianews.gr
Καταχειροκροτούμενος από εκατοντάδες επαγγελματίες, συναδέλφους του περιπτερούχους, απλούς πολίτες, που είχαν αγωνιστεί μαζί, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές και τοπικές αρχές, η σορός του προέδρου της ΟΕΒΕΜ Κώστα Κόγια, αναπαύεται από...
αργά το μεσημέρι, στο Κοιμητήριο του «Κούκου».


Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε από τον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας, και η ακολουθία πέρασε από το περίπτερο που διατηρούσε στην Αργοναυτών με Κοραή, στο Βόλο.
Από τις 10 το πρωί, που η σορός του άτυχου Κώστα Κόγια μεταφέρθηκε στην Ευαγγελίστρια, άρχισε να συρρέει ο κόσμος, ενώ στεφάνι απέστειλε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και στην νεκρώσιμη ακολουθία παρέστη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Επίσης παραβρέθηκαν οι βουλευτές Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Πάρις Μουτσινάς, οι αντιπεριφερειάρχες Δημ. Αλεξόπουλος και Γ. Καλτσογιάννης, ο δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς και πλήθος κόσμου.


Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του Λίτσα και τα τρία παιδιά του Κώστα Κόγια, ενώ η πρώην σύζυγός του, Ασημίνα, βουρκωμένη, στον επικήδειο που εκφώνησε, έδωσε μήνυμα, στη μνήμη του να μην αδιαφορήσει κανείς ποτέ για τον κόσμο και να μην του κλείσει την πόρτα σε κανέναν ποτέ.


«Ο θάνατος του Κώστα Κόγια δεν οφείλεται στα προβλήματα υγείας ή στα χρέη που είχε. Ήταν μαγνήτης, ήταν ηγέτης, ήταν δυναμικός. Η αδιαφορία του κόσμου τον οδήγησε εκεί. Τον κόσμο που τον αγαπούσε, που τον είχαν μόνο να κάνει ό,τι έπρεπε να κάνει, να τρέχει πότε εδώ και πότε εκεί. Ο Κώστας ήταν για όλους, αλλά για τον Κώστα κανένας», ήταν το συγκινητικό μήνυμά της.


Για το ήθος και το αγωνιστικό πνεύμα του Κώστα Κόγια μίλησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς που έστειλε το μήνυμα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η εξαθλίωση του λαού με τα εξοντωτικά μέτρα, ενώ ο αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Θέμης Αρχοντάκης εξέφρασε το πένθος των επαγγελματοβιοτεχνών της Μαγνησίας. Όπως ανέφερε «ο Κώστας Κόγιας αποτελούσε φωτεινό παράδειγμα της υπεράσπισης των συμφερόντων όλων των επαγγελματοβιοτεχνών. Ακόμη κι αν σε πούλησαν, εσύ συνέχισες και έδωσες πολλούς αγώνες».
Ο παιδικός του φίλος Νίκος, εξήρε την προσωπικότητα και το έργο του Κώστα Κόγια, λέγοντας ότι βρισκόταν δίπλα σε όλους όσοι τον χρειάζονταν, ακόμη και αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα υγείας.

«Το ρητό «ουδείς αναντικατάστατος» θα διαψευστεί μετά το χαμό σου», είπε.


Τέλος, ο πρόεδρος του συλλόγου μικροπωλητών ένδυσης - υπόδησης λαϊκών αγορών, Ανδρέας Αϊβαζόγλου είπε ότι ο Κ. Κόγιας παραμένει σύμβολο αγώνα και «θα πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι δεν είμαστε υπηρέτες των αριθμών, αλλά υπηρέτες των ιδεών», ενώ τον χαρακτήρισε σύγχρονο καμικάζι.


Τέλος, επικήδειους εκφώνησαν οι βουλευτές Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Πάρις Μουτσινάς, καθώς και το μέλος της Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ιωνίας Σταύρος Κατσούρας.


Ο Κώστας Κόγιας αναπαύεται στο Κοιμητήριο του Κούκου, στο ίδιο τετράγωνο στο οποίο βρίσκεται θαμμένη και η μητέρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: