25.5.13

«Ακροδεξιό περιβάλλον» γύρω από τον πρωθυπουργό καταγγέλει ο Τσίπρας...

Τι αναφέρει σε συνέντευξή του στο «Έθνος»...
«Το «κλίμα αλλάζει» είναι η κωδική ονομασία μίας καλοστημένης επιχείρησης εξαπάτησης από τα τρία κόμματα και τα μέσα ενημέρωσης που λειτουργούν ως χορηγοί επικοινωνίας της κυβέρνησης και της ...
πολιτικής του Μνημονίου. Η πραγματικότητα, όμως, είναι
αδυσώπητη. Όλα τα στοιχεία που επιβεβαιώνονται από την Κομισιόν και τη Eurostat, δείχνουν πως βρισκόμαστε μπροστά στη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση που έζησε ο τόπος μετά τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Συνεπώς, δεν υπάρχει success story, υπάρχει μία τραγική πραγματικότητα που διαρκώς θα επιδεινώνεται», υποστηρίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Σχολιάζοντας τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει μεγάλο μέρος της δυναμικής που είχε, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως «όταν όμως έρθει η ώρα των εκλογών θα γίνει ορμητικό ποτάμι που θα πνίξει τα κόμματα του Μνημονίου».

Εις ό,τι αφορά τις προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «δεν είναι επένδυση η αλλαγή τίτλων ιδιοκτησίας των δημόσιων οργανισμών και της δημόσιας περιουσίας, έναντι πινακίου φακής. Αποεπένδυση είναι. Δεν έχουμε να κάνουμε απλά με αποκρατικοποιήσεις, έχουμε να κάνουμε με ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα. Τι κάνει η κυβέρνηση του Μνημονίου; Πουλάει όλη την κρατική περιουσία είτε σε ευνοούμενούς της Έλληνες επιχειρηματίες, είτε σε κρατικές εταιρείες ξένων χωρών».

Αναφερόμενος στο κούρεμα χρέους του 2011, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως το μόνο κούρεμα που μεγάλωσε αντί να μικρύνει το χρέος. Φτάσαμε σήμερα, η χώρα να έχει χρέος 309 δισ., ενώ το 2010 είχε 310 δισ. Μόνο που τότε το χρέος ήταν 125% και σήμερα είναι 175%. Χορτάσαμε από σωτήρες, αλλά το χρέος εκτοξεύτηκε. Σε αυτά τα τρία χρόνια και το χρέος δεν μειώθηκε και η κοινωνία ισοπεδώθηκε. Με το κούρεμα που έγινε διαλύθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια και οι μικροομολογιούχοι».

Με αφορμή το αντιρατσιστικό σχέδιο νόμου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι το κόμμα «δεν περίμενε να πάρει 6% η Χρυσή Αυγή για να έχουμε σκληρή ιδεολογική αντιπαράθεση μαζί της, το κάναμε και όταν έπαιρνε 0,1%. Γιατί είχαμε ένα συνεπές μέτωπο απέναντι στον κοινωνικό εκφασισμό και γιατί διαβάσαμε από νωρίς τα σημάδια» και εξαπολύει σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας: «Τριβές στο εσωτερικό της κυβέρνησης δεν δημιουργεί η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το ακροδεξιό περιβάλλον του κ. Σαμαρά, που πραγματικά κυβερνά τον τόπο. Ας επιλέξουν, λοιπόν, οι εταίροι της ΝΔ. Με τη δημοκρατία δεν παίζουμε. Θα υποχωρήσουν για άλλη μία φορά ταπεινωμένοι στις αξιώσεις του κ. Βορίδη και του κ. Μπαλτάκου ώστε να μείνουν πάση θυσία στην εξουσία, ή θα θέσουν θέμα; Η στατιστική λέει ότι θα κάνουν το πρώτο. Οψόμεθα».

Ο κ. Τσίπρας επικρίνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι άλλαξε το ΠΑΣΟΚ και το έκανε «συνιστώσα της Δεξιάς». Υπερασπίζεται τους πολίτες που γύρισαν την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «αυτοί δεν άλλαξαν ούτε ιδέες ούτε πολύ περισσότερο ανάγκες, το κόμμα του άλλαξε και τους εγκατέλειψε για να γίνει συνιστώσα της Δεξιάς. Οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες, όμως, δεν άγονται και φέρονται. Δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, ούτε περιμένουν ένα κάλεσμα για να φύγουν ή να επιστρέψουν». Στο ερώτημα γιατί οι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ επέλεξαν το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας απαντά: «Έχουν την ωριμότητα να στηρίζουν κάθε φορά αυτούς που έχουν το πολιτικό και ηθικό πλεονέκτημα. Αυτούς που καταθέτουν την εναλλακτική πολιτική πρόταση και υπερασπίζονται την πρόοδο και τη δημοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: