29.5.13

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ...

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατέθεσαν τέσσερις συνδικαλιστικές οργανώσεις ζητώντας να κριθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η ιδιωτικοποίηση και η μεταβίβαση των 2.130.434 μετοχών της εταιρείας «ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Μεταφορικές Υπηρεσίες Επιβατών και...
Φορτίου – Ανώνυμη Σιδηροδρομική Εταιρεία» στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Συγκεκριμένα, την προσφυγή που κατατέθηκε στο ΣτΕ «υπογράφουν» η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο Σύλλογος Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηρόδρομου.

Οι τέσσερις συνδικαλιστικοί φορείς αναφέρουν στην προσφυγή τους πως από την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πληγούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των μελών τους, καθώς όπως υποστηρίζουν μεταξύ άλλων, θα αλλάξουν άμεσα οι κανονισμοί εργασίας με στόχο τον περιορισμό του μισθολογικού κόστους.

Ακόμη, επισημαίνουν ότι από την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα γίνουν απολύσεις εργαζομένων με πολυετή υπηρεσία που βρίσκονται στην τελευταία περίοδο της εργασιακής τους ζωής αλλά δεν έχουν ακόμη συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης ενώ θα αντικατασταθούν οι σημερινοί εργαζόμενοι με νεότερους που θα έχουν κατά πολύ χαμηλότερους μισθούς.

Οι προσφεύγοντες αναφέρουν πως η απόφαση για ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για μεταβίβαση της περιουσίας της στο ΤΑΙΠΕΔ είναι αντισυνταγματική. Επιπλέον, επισημαίνουν πως η μεταβίβαση έπρεπε να γίνει με Προεδρικό Διάταγμα και όχι όπως έγινε με την από 5.4.2013 απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: