28.5.13

ΚΚΕ: Προετοιμάζουν το έδαφος για ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία...



Η απόφαση του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. σχετικά με τη Συρία προετοιμάζει το έδαφος για ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση, υποστηρίζει το ΚΚΕ.
Η απόφαση αυτή, που ανοίγει επίσημα το...
δρόμο για εφοδιασμό με όπλα των λεγόμενων αντικαθεστωτικών της Συρίας από τα κράτη μέλη της Ε.Ε., αποτελεί κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επίθεσης σε βάρος του συριακού λαού, εκτιμά το Κομμουνιστικό Κόμμα.
Αυτή η απόφαση, προσθέτει, αναβαθμίζει την πολύμορφη στρατιωτική, οικονομική και διπλωματική στήριξη που δίνει η Ε.Ε., το ΝΑΤΟ μαζί με την Τουρκία, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, προς τη λεγόμενη συριακή αντιπολίτευση.
Τέλος το ΚΚΕ καταγγέλλει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης η οποία ψήφισε τη συγκεκριμένη απόφαση, επιβεβαιώνοντας, όπως αναφέρει, την εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε βάρος του λαού της Συρίας. «Είναι πολλαπλά εκτεθειμένες και εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τον ευρωμονόδρομο και την ιμπεριαλιστική συμμαχία της Ε.Ε.», καταλήγει.
Υπενθυμίζεται πως οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διατηρώντας παράλληλα όλες τις κυρώσεις εναντίον του καθεστώτος, αποφάσισαν την άρση του εμπάργκο όπλων προς τους αντάρτες της Συρίας, που μάχονται κατά του προέδρου Μπασάρ αλ- Άσαντ.
Κατά την παρέμβασή του στη σύνοδο, ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε την ανάγκη να υιοθετηθεί ενιαία στάση στην Ε.Ε. σχετικά με το εμπάργκο όπλων. Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε την τροποποίηση του υπάρχοντος καθεστώτος κυρώσεων, υπό όρους και προϋποθέσεις, υπέρ της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης, αφού ληφθεί υπόψη το αποτέλεσμα της Διεθνούς Διάσκεψης για την Συρία, και με τις αναγκαίες ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να μην περιέλθουν όπλα σε χέρια εξτρεμιστών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: