21.5.13

Αρνητική η εισήγηση για την άρση ασυλίας Ρ. Δούρου και Λ. Κανέλλη...

Ομόφωνα αρνητική ήταν η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για την άρση της ασυλίας της Ρ. Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) και της Λ. Κανέλλη (ΚΚΕ).

Σε βάρος τους είχε καταθέσει μήνυση για...
απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης (σ.σ. για το επεισόδιο κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής).

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Δούρου ζήτησε επίμονα να αρθεί η ασυλία της, ενώ η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη είπε ότι δεν ζητά άρση ασυλίας.

Στην συνεδρίαση δεν συμμετείχε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Π. Ζησιμόπουλος.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας εξέτασε άλλες 3 περιπτώσεις, που δεν σχετίζονταν με πολιτική δραστηριότητα και ομόφωνα εισηγήθηκε την άρση της ασυλίας των Βουλευτών. Πρόκειται για την βουλευτή της ΝΔ Α. Μανδρέκα ύστερα από καταγγελία της ΑΕΠΙ για συναυλία που έγινε όταν ήταν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Ιτέας Φωκίδας, για την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Διακάκη σχετικά με ακάλυπτη επιταγή όταν ασκούσε το επάγγελμά της ως φαρμακοποιός, και τέλος, για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μ. Κασσή για υποθέσεις την περίοδο που ήταν δήμαρχος στην Κρανιά Ιωαννίνων και πρόεδρος της Συνεταιριστικής Πίνδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: