1.5.13

''Οι χώρες του Νότου θέλουν να υιοθετήσουν το γερμανικό σύστημα''...

Οι γερμανικές εφημερίδες, αναφέρονται σήμερα στην εργατική Πρωτομαγιά, την κοινωνική κατάσταση στη Γερμανία, αλλά και στις απεργίες στην Ελλάδα.
Ενδεικτικό είναι, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, το δημοσίευμα της...
εφημερίδας «Welt» που σχολιάζει στην ηλεκτρονική της έκδοση την κατάσταση στη γερμανική αγορά εργασίας: «Το ποσοστό της ανεργίας των νέων βρίσκεται κάτω από το 8%.

Σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν είναι χαμηλότερο. Μα πώς το κάνουν, αναρωτιούνται οι ευρωπαίοι γείτονες, και σπεύδουν στη Γερμανία για να ερευνήσουν το εργασιακό θαύμα; Και ανακαλύπτουν τη δυαδική επαγγελματική εκπαίδευση, που ενώνει την πρακτική εξάσκηση στην επιχείρηση και τη θεωρία στο σχολείο».

«Οι Νοτιοευρωπαίοι, που θέλουν να υιοθετήσουν το γερμανικό σύστημα, έχουν φιλόδοξα σχέδια. Είναι προτιμότερο να δρομολογείς θαρραλέες διαρθρωτικές αλλαγές από το να καθησυχάζεις τους άνεργους νέους με ανούσια μέτρα απασχόλησης.

Στήριξη αξίζουν και οι νεαροί Νοτιοευρωπαίοι που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους για να βρουν δουλειά σε εμάς ή να αρχίσουν μια εκπαίδευση. Θα έπρεπε να τους υποδεχτούμε με ανοιχτές αγκάλες», επισημαίνει η «Welt».

«Εκτεταμένες απεργίες στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος σύντομου δημοσιεύματος της Süddeutsche Zeitung που παρατηρεί: «Οι διαμαρτυρίες για το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας οδηγούν σήμερα σε εκτεταμένες απεργίες».

«Ελλάδα: περικοπές σε βάρος του πληθυσμού», γράφει η εφημερίδα Tagesspiegel που σημειώνει: «Οι γιατροί δεν μπορούν πλέον να εγχειρίσουν, τα παιδιά δεν εμβολιάζονται. Η Ελλάδα κάνει περικοπές. Τώρα υπάρχουν και μαζικές απολύσεις στο δημόσιο»...
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: