30.5.13

Ν. Βαλαωρίτης: Τα όργανα της κυβέρνησης είναι διαβρωμένα (ΒΙΝΤΕΟ)...


Δεν πήρα καμία απάντηση από τον πρωθυπουργό, για την επιστολή που του εστειλα...
«Ο πνευματικός κόσμος πρέπει επιτέλους να μιλήσει για τη Χρυσή Αυγή», τόνισε από την εκπομπή της Π. Τσαπανίδου (ΣΚΑΙ) ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης, με αφορμή την...
επιστολή προς τον Αντ. Σαμαρά, σημειώνοντας ότι είναι δείγμα φόβου, αλλά και εγωισμού το ότι οι πνευματικοί άνθρωποι δεν θέλουν να «μπλέξουν με τέτοιες ιστορίες».

Παράλληλα, υποστήριξε ο ποιητής ότι τα όργανα της κυβέρνησης είναι «διαβρωμένα» και «δεν βοηθούν να ξεκαθαριστεί αυτή η υπόθεση (της Χρυσής Αυγής)».

Μάλιστα, έκανε γνωστό ο κ. Βαλαωρίτης ότι την επιστολή, στην οποία απηύθυνε έκκληση για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και χαρακτήριζε «μόρφωμα» τη Χρυσή Αυγή, την είχε στείλει στον πρωθυπουργό τρεις εβδομάδες πριν να τη δημοσιεύσει, σημειώνοντας ότι περίμενε αυτό το διάστημα, γιατί στόχος του δεν ήταν να δημιουργήσει εντυπώσεις. Ωστόσο, καμία ανταπόκριση δεν υπήρξε από το Μαξίμου.

Ο Νάνος Βαλαωρίτης υπογράμμισε -αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή - ότι θα έπρεπε από την αρχή οι δικαστικές αρχές να μη δεχτούν ένα κόμμα που αποτελείται από «τρομοκράτες που χειρίζεται τη βία» σημειώνοντας ότι «αυτό στρέφεται εναντίον μας, αύριο θα είμαστε εμείς οι στόχοι».

Ο ποιητής τόνισε ότι το πρώτο βήμα είναι να γίνει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που θα τιμωρεί κάθε πράξη βίας, λέγοντας ότι υπάρχει νόμος εναντίον της μισαλλοδοξίας, αλλά δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ.

Σημείωσε ότι πρέπει να θεσπιστούν νόμοι που κατ' αρχάς θα απαγορεύουν στα σχολεία την κατήχηση μίσους και βίας και τόνισε επίσης πως πρέπει να συλλαμβάνεται και να τιμωρείται πολύ αυστηρά όποιος πολίτης κάνει βίαιες πράξεις, προσθέτοντας ότι η αστυνομία δεν κάνει καλά τη δουλειά της.

Ο κ. Βαλαωρίτης χαρακτήρισε «τρομοκρατικές ομάδες» τις ομάδες που κυνηγάνε τη νύχτα τους αλλοδαπούς.

Τέλος, σχολιάζοντας τον Αντώνη Σαμαρά, είπε ότι «είναι διχασμένος ανάμεσα σε μία προοδευτική προοπτική από τη μητέρα του και μία συντηρητική από τον πατέρα του. Πρέπει να διαλέξει, όχι να καλύπτει τη Χρυσή Αυγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: