16.5.13

«Προσπαθούν να παρουσιάσουν τη Τζολί ως πρότυπο αγωνίστριας» λέει το ΠΑΜΕ...

Ανακοίνωση για την διπλή μαστεκτομή στην οποία υποβλήθηκε η αμερικανίδα ηθοποιός, Αντζελίνα Τζολί, εξέδωσε το ΠΑΜΕ.
Η προβολή από τα μέσα ενημέρωσης του θέματος ενόχλησε το ΠΑΜΕ που σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι...
γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί η Τζολί «ως πρότυπο γυναίκας αγωνίστριας» και κάνει λόγο για τις χιλιάδες ανώνυμες γυναίκες που είναι «τα αληθινά πρότυπα, άξια θαυμασμού».

Συγκεκριμένα, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ είπε τα εξής: «Αν οι αστοί δημοσιογράφοι, και όχι μόνο, θέλουν να προβάλουν καρκινοπαθείς αγωνίστριες και αγωνίστριες με μαστεκτομή που συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη, ας έρθουν σε εμάς.

» Έχουμε να τους δείξουμε εκατοντάδες εργάτριες, άλλες λαϊκές γυναίκες που εξακολουθούν, παρά την αρρώστια, να δίνουν τη μάχη του μεροκάματου, τη μάχη του μεγαλώματος και της ανατροφής των παιδιών χωρίς νταντάδες, τη μάχη συμμετοχής στους καθημερινούς κοινωνικούς αγώνες.

» Αυτές οι γυναίκες γι τις οποίες όλοι εσείς, αστική τάξη και κολαούζοι, νιώθετε μίσος, είναι τα αληθινά πρότυπα άξια θαυμασμού και είναι χιλιάδες τέτοιες ανώνυμες γυναίκες στη χώρα μας και διεθνώς».

Υπενθυμίζεται ότι η Αντζελίνα Τζολί υποβλήθηκε σε προληπτική μαστεκτομή, όταν διαγνώστηκε ότι έχει ελαττωματικό γονίδιο που αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου στο στήθος και τις ωοθήκες.
Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου..
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: