17.5.13

Απίστευτη γκάφα των Κυπρίων πολιτικών...

Απίστευτη γκάφα των Κυπρίων πολιτικών. Έκαναν συσκέψεις για να αντιμετωπίσουν τις πιέσεις και τις απειλές της Τρόικας και του Eurogroup, με την παρουσία εκπροσώπου της Τρόικας, χωρίς να το γνωρίζουν. Τον έφερνε μαζί του ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, χωρίς να τους γνωστοποιήσει την ιδιότητά του!
Το θέμα...
έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», παραθέτοντας και διαλόγους από τα πρακτικά της σύσκεψης της 21ης Μαρτίου 2013 μεταξύ του Προέδρου της Βουλής και Αρχηγών/ Εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Από τους διαλόγους, διαφαίνεται ότι οι πολιτικοί αρχηγοί εκείνη την ημέρα διαπίστωσαν την ακριβή ιδιότητα του Ελλαδίτη Εκπροσώπου της ΕΚΤ, ο οποίος μετείχε τις προηγούμενες ημέρες στις αλλεπάλληλες, μαραθώνιες συνεδρίες στο Προεδρικό, μετά την κρίσιμη απόφαση που είχε ληφθεί τα ξημερώματα της 16ης Μαρτίου, για κούρεμα καταθέσεων:

- Άντρος Κυπριανού: Κύριε Βαρνάβα, επειδή κάποιοι από εμάς πήγαμε και στην σύσκεψη στην ΚΤ το απόγευμα και μετά συναντηθήκαμε και με το συμβούλιο της Λαϊκής και πρέπει να σας πως ότι διαπιστώσαμε πως τα στοιχεί που μας έδωσε -τώρα το ακούω- ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ, νόμιζα ότι ήταν υπάλληλος της Κεντρικής Τράπεζας.

- Μάριος Καρογιάν: Έτσι νόμιζα κι εγώ. Θυμάσαι την ώρα που μιλούσα και σε κάποια φάση γελούσε; Είναι αυτός ο κύριος, ο οποίος είναι της ΕΚΤ, ο οποίος ήταν παρών.

- Άντρος Κυπριανού: Δεν ήξερα ότι είναι της ΕΚΤ τελικά, ο κύριος. Το είπα και του κ. Ομήρου που με ρώτησε ποιος ήταν και του είπα ότι «είναι υπάλληλος της ΚΤ, απλώς είναι Ελλαδίτης».

- Δημήτρης Συλλούρης: Ήταν και στο Προεδρικό.

- Άντρος Κυπριανού: Τέλος πάντων, μας έδωσε στοιχεία, τα οποία το ΔΣ της Λαϊκής λέει ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
(………)

- Δημήτρης Συλλούρης: Κύριε Πρόεδρε, εισηγούμαι να πάρεις τηλέφωνο τώρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

- Γιαννάκης Ομήρου: Μίλησα με τον Πρόεδρο.

- Δημήτρης Συλλούρης: Του είπες για και για εκείνο το παιδί (σ.σ. τον εκπρόσωπο της ΕΚΤ)

- Γιαννάκης Ομήρου: Δεν το ήξερε ούτε εκείνος.

Ο Μακεδών

Δεν υπάρχουν σχόλια: