28.5.13

Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται με τη δική του πρόταση νόμου...


Μετά την ξεκάθαρη αδυναμία των τριών κυβερνητικών εταίρων να καταλήξουν σε κοινή θέση ως προς το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, πηγές της Ιπποκράτους ανέφεραν ότι -με εντολή Βενιζέλου- ο γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης θα ζητήσει...
από τον πρόεδρο της Βουλής να εισάγει προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια την πρόταση νόμου του κόμματος για την καταπολέμηση των εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, η οποία έχει κατατεθεί στις 21 Μαρτίου. Η κυβέρνηση εθνικής ανάγκης περνά κρίση, δήλωσε ο Ευ.Βενιζέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή την πρότασή του, εάν πράγματι η κυβέρνηση δεν προχωρήσει στην κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης. Το συντονιστικό όργανο του κόμματος συνεδριάζει σήμερα Τρίτη και στην ατζέντα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι εξελίξεις γύρω από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ αργά το βράδυ της Δευτέρας-μετά τη συζήτηση στο Μέγαρο Μαξίμου- ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε έκπληκτος για τον τρόπο με τον οποίο η ΝΔ διαχειρίστηκε το ζήτημα της ενδοκυβερνητικής διαφωνίας για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο λέγοντας ότι οι μέχρι τώρα διαφωνίες ξεπερνιόνταν με εκατέρωθεν υποχωρήσεις.

Επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ τι θα ζητήσει να συζητηθεί η δική του πρόταση νόμου εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα ψηφιστεί από ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης και κάλεσε τη ΝΔ να σκεφτεί τι θα γίνει εάν η πρόταση αυτή καταψηφιστεί από τη Βουλή. "Θα είναι ιστορικό λάθος, θα σταλεί λάθος μήνυμα στο λαό και τους εταίρους" είπε και συμπλήρωσε: "Θα είναι ένας θρίαμβος της Χρυσής Αυγής η οποία γελά σε βάρος μας που δεν μπορούμε να βρούμε τρόπο να συνεννοηθούμε".

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της ΝΔ, ο κ. Βενιζέλος την απέδωσε στην επιθυμία της Συγγρού να έχει επικοινωνία με ένα ακροατήριο που κινεί
ται στις παρυφές μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής ή ΝΔ και ΑΝΕΛ.

(Πηγή: ΑΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: