20.5.13

Θα διαψευστούν, όσοι προμηνύουν ρήξη...



Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πιο δυνατός από το συνέδριο του Ιουλίου. Οσοι προδιαγράφουν ρήξη, θα διαψευστούν, ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Παπαδημούλης στον "Αlpha 989".
Στγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι...
«όσοι πιστεύουν ότι αυτός ο διάλογος -που είναι ενίοτε έντονος- θα οδηγήσει σε ρήξη, θα διαψευστούν».

Όπως είπε, «ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε μεγάλος και εκτινάχθηκε από το 4% στο 27% διότι σήκωσε τη σημαία της ενότητας και της ευρύτερης δυνατής συσπείρωσης των δυνάμεων της Αριστεράς, αλλά και άλλων προοδευτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων».

«Το συνέδριο θα μας βγάλει πιο ενωμένους, πιο δυνατούς και θα απευθύνει προσκλητήριο για ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση, προκειμένου να ηττηθεί μια ώρα αρχύτερα η καταστροφική μνημονιακή πολιτική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαδημούλης είπε ακόμη ότι η Κεντρική Επιτροπή ολοκλήρωσε χθες το έργο της, σηματοδοτώντας την αφετηρία ενός διαλόγου που θα καταλήξει σε αποφάσεις, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στις 10 - 14 Ιουλίου. «Όλοι», πρόσθεσε, «θα ακούσουμε τη γνώμη των μελών του κόμματος και θα σεβαστούμε τις δημοκρατικές διαδικασίες, γιατί είναι λογικό ο καθένας να έχει την άποψή του, αλλά στο τέλος της ημέρας, θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και συσπειρωμένοι σ' αυτό που θα αποφασίσει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο».

Όσον αφορά τη θέση της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης, ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποπειράται να ηγεμονεύσει εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι «κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει ένα αρχηγικό κόμμα».

«Θέλουμε τον Μανώλη Γλέζο δίπλα, κι όχι απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα [...]Είμαστε βέβαιοι ότι ακόμη και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που είναι ένα κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, και όσοι σύντροφοι υποστηρίζουν τις ίδιες απόψεις με εκείνον, στο τέλος θα σεβαστούν, όπως όλοι, αυτό που θα αποφασίσουμε», συνέχισε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πάντως πως «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάσουμε τη δημοκρατικότητα και την πολυχρωμία μας, δεν πρέπει να χάσουμε το ριζοσπαστισμό μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: