12.5.13

Σπανούλης: «Παλέψαμε για να φτάσουμε εδώ»...

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης αναφέρθηκε στον μεγάλο τελικό με αντίπαλο την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο ίδιος τόνισε πως το ματς χρειάζεται προσοχή, ενώ επεσήμανε πως...
οι Πειραιώτες θα πρέπει να τρέξουν.

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Παλέψαμε πολύ για να φτάσουμε εδώ και το αξίζουμε. Είμαστε ένα ματς μακριά από το τρόπαιο. Η Ρεάλ έδειξε χαρακτήρα. Χρειάζεται προσοχή γιατί είναι μια ομάδα με εμπειρία. Πολλά θα κριθούν από τον έλεγχο του ρυθμού. Εμείς παίζουμε καλά και γρήγορα, αλλά και στο πέντε-πέντε. Το θέμα είναι να τρέξουμε, αλλά έξυπνα. Να μην πηγαίνουμε σαν παλαβοί, γιατί το run-n-gun βολεύει περισσότερο εκείνους. Πολλά ακούστηκαν όλη τη χρονιά και για αυτούς και για μας, αλλά να που εμείς και η Ρεάλ είμαστε στον τελικό», δήλωσε αρχικά, για να συνεχίσει:

«Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι παλέψαμε αρκετά για να φτάσουμε εδώ, πιστεύω ότι το αξίζαμε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αυτό δείξαμε και χτες με την ΤΣΣΚΑ και πλέον είμαστε ένα ματς μακριά από το τρόπαιο», τόνισε.

«Τα σημάδια πιο πολύ δεν είναι για μας, είναι για τον κόσμο και τους δημοσιογράφους. Εμείς δεν το βλέπουμε έτσι, το βλέπουμε σαν τελικό απέναντι σε μία σπουδαία ομάδα όπως είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Το απέδειξε και απέναντι στην Μπαρτσελόνα όπου επέδειξε χαρακτήρα παρά ότι βρέθηκε δυο φορές κάτω με 10 πόντους και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και συγκέντρωση», ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Θα δείξει στο παιχνίδι, αυτό δεν μπορείς να το πεις από πριν. Δεν ξέρεις πως θα εμφανιστούν οι ομάδες. Πολλά λένε για μας, πολλά λέγανε και γι αυτούς μέσα στη χρονιά και βρεθήκαμε και οι δύο στον τελικό. Εμείς έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να πάμε ένα παιχνίδι και στο χαμηλό ρυθμό αλλά και στον ψηλό, είναι ένα παιχνίδι το οποίο πρέπει να παίξουμε έξυπνα, να ξέρουμε πότε να τρέξουμε και πότε να πάμε στο σετ παιχνίδι, γιατί τελείως διαφορετικό παιχνίδι από τον ημιτελικό. Εκεί έπρεπε περισσότερο να τρέξουμε, τώρα πρέπει να ξέρουμε πότε θα τρέξουμε, να μην τρέχουμε σαν παλαβοί και πάμε σε πολύ γρήγορο παιχνίδι που είναι σίγουρο ότι τους βολεύει ποιο πολύ».

Για την Ρεάλ και που πρέπει να εστιάσουν οι παίκτες:

«Η Ρεάλ κατ' αρχήν είναι η πρώτη ομάδα στο επιθετικό ριμπάουντ στην Ευρώπη. Άρα δεν μπορούμε να εστιάσουμε μόνο στα γκαρντ, είναι μία ομάδα πλήρης μέσα και έξω στη ρακέτα με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από την ΤΣΣΚΑ. Η ΤΣΣΚΑ είχε παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι, μεγάλα κορμιά, η Ρεάλ παίζει πιο πολλή με ενέργεια, έχει ένα ιδιόρρυθμο στυλ παιχνιδιού, ίσως είναι η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που παίζει τόσο πολύ τα στάγκερ (διπλά σκριν) και τα οφ σκριν με τον Κάρολ και τον φερνάντες, οπότε πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και να μην επιτρέψουμε να κάνουν το παιχνίδι τους».

Τέλος, για τον κόσμο είπε:

«Το είπα και μετά το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ, ήταν φανταστική η συμπαράσταση του κόσμου, να πω την αλήθεια ούτε εμείς περιμέναμε να έχουμε τόσο κόσμο για τον λόγο ότι βιώνουμε μια πολύ άσχημη περίοδο για την Ελλάδα, υπάρχει κρίση και είναι ένα πολύ ακριβό ταξίδι που μπορεί να κάνει κάποιος αλλά ο κόσμος αγαπάει αυτή την ομάδα και εμείς θα κάνουμε από τη πλευρά ότι είναι δυνατόν, όπως και στον ημιτελικό, ώστε να είναι χαρούμενοι με το αποτέλεσμα. Να ξέρουν ότι θα δώσουμε τα πάντα για να κάνουμε το καλύτερο».

woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: