17.5.13

Το κύκνειο άσμα...


Της Έρρικας Βαλλιάνου
Το κύκνειο άσμα ή μάλλον το κύκνειο καθήκον (καθώς δεν είναι και καλλίφωνοι) για τους οικονομικούς εισαγγελείς, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη. Λίγο πριν αντικατασταθούν τη Δευτέρα από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, έδωσαν σήμερα μια...
βαρυσήμαντη εντολή προς όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ και ενόψει καλοκαιριού, για να εντοπιστεί η αδήλωτη – μαύρη εργασία, αλλά και η φοροδιαφυγή.

Η έρευνά τους επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στα τουριστικά νησιά και περιλαμβάνει «πυκνούς και συντονισμένους ελέγχους επί των συναπτόμενων με το τουριστικό αντικείμενο επιχειρήσεων, προκειμένου έτσι να κατασταλούν και να προληφθούν ενδεχόμενες έκνομες δραστηριότητες, μαύρη εργασία συνεπαγόμενη, πέρα των λοιπών σημαντικών παραμέτρων, και μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή. Τόσον από την πλευρά των εργοδοτών, όσο και από πλευράς παρανόμως εργαζομένων».
Και η εντολή, σε άκρατον καθαρεύουσα, συνεχίζεται:
«Ως εκ του περισσού επιτονίζεται και επισημαίνεται η ιδιάζουσα βαρύτητα που κέκτηται για την εθνική οικονομία, το περιεχόμενο τουριστικό προϊόν, διασφάλιση δε της νομιμότητας επί των συνθηκών και του πλαισίου παροχής τούτου, σημαίνει διασφάλιση υπέρ της εθνικής μας οικονομίας».
Πάντως, οι δύο εισαγγελείς, πέραν του οικονομικού εγκλήματος, θα παραμείνουν στο καθήκον και στη δίωξη κάθε εγκλήματος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: