31.5.13

Λάρισα: Ξέφραγο αμπέλι οι γραμμές του τρένου...


Εγκαταλειμμένες δείχνουν οι σιδηροδρομικές γραμμές που διασχίζουν την πόλη της Λάρισας, με τον κίνδυνο ατυχήματος να ελλοχεύει καθημερινά ακόμα και για εκείνους που προσέχουν.
Στην...
οδό Λατταμύα, από τη συνοικία της Νέας Πολιτείας έως και τον σταθμό του ΟΣΕ, υπάρχουν κατά μήκος περισσότερα από δέκα σημεία στα οποία η περίφραξη έχει καταστραφεί και οι πεζοί διασχίζουν τις γραμμές «παίζοντας» με τη φωτιά.

Σε πολλά σημεία η περίφραξη έχει κοπεί ενώ σε άλλα έχουν υποχωρήσει τα υποστυλώματα, από το πέρασμα του χρόνου και την ανύπαρκτη συντήρηση.

Μάλιστα, σε κάποιες από τις «τρύπες» έχουν δημιουργηθεί και σκαλοπάτια ώστε να εξυπηρετούνται οι πεζοί κάτι που δείχνει πως η συγκεκριμένη κατάσταση έχει παγιωθεί και δεν πρόκειται για πρόβλημα που δημιουργήθηκε πρόσφατα.

Αρκετοί είναι οι Λαρισαίοι που ρισκάρουν καθημερινά περπατώντας πάνω στις γραμμές, ενώ για πολλούς, ειδικά τους ηλικιωμένους, αποτελεί «αναγκαίο κακό» καθώς οι ανελκυστήρες της διάβασης είναι εκτός λειτουργίας εδώ και χρόνια και οι απότομες σκάλες καθίστανται απαγορευτικές.

Μπορεί η ευθύνη να είναι του ΟΣΕ, θα μπορούσε όμως ο δήμος να δώσει λύση ειδικά σε μια τέτοια περίπτωση που, καθημερινά, κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Μια περίφραξη μισό μέτρο πιο έξω και σε έδαφος που ανήκει στον δήμο και όχι στον ΟΣΕ θα έβαζε «στοπ» στους περαστικούς, ενώ δεν θα δημιουργούσε άλλο πρόβλημα καθώς από τη συγκεκριμένη πλευρά του δρόμου δεν υπάρχει ευδιάβατο πεζοδρόμιο.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα, τέτοιου είδους καταστάσεις, αντιμετωπίζονται μόλις συμβεί το «μοιραίο» και αφού πρώτα ο κάθε «αναρμόδιος» έχει αποσείσει την ευθύνη από πάνω του.

Εφ. Κόσμος (Δημήτρης Μελανός)

Δεν υπάρχουν σχόλια: