28.5.13

Αυστραλία, η χώρα της ευτυχίας...




Τον τίτλο της πιο «ευτυχισμένης» χώρας στον αναπτυγμένο κόσμο κέρδισε για τρίτη συνεχή χρονιά η Αυστραλία, στο σχετικό κατάλογο της οργάνωσης για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη. H κατάταξη προκύπτει μετά από ...
σύγκριση στοιχείων που αφορούν την περίθαλψη, τη στέγαση και την ασφάλεια.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση, ποσοστό μεγαλύτερο του 73% των πολιτών της Αυστραλίας (ηλικίας 15 έως 64 ετών) έχει εργασία, το προσδόκιμο ζωής των κατοίκων είναι υψηλό (φτάνει τα 82 έτη) ενώ η οικονομία της χώρας εδώ και δύο δεκαετίες έχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης που αποδίδονται κυρίως στην εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου. Η ανθηρή οικονομία της Αυστραλίας απεικονίζεται στο ισχυρό της νόμισμα ενώ είναι η μόνη χώρα του αναπτυγμένου κόσμου που απέφυγε την παγκόσμια οικονομική ύφεση το 2009.

Παρά τις θετικές επιδόσεις πάντως η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει την εξάρτηση της αυστραλιανής οικονομίας από τον τομέα των μεταλλευμάτων και να βρει τρόπους μείωσης του οικονομικού χάσματος μεταξύ των πολιτών καθώς το 20% των πιο πλούσιων Αυστραλών κερδίζει έξι φορές περισσότερα από το 20% των πιο φτωχών.

Τον κατάλογο των δέκα πιο "ευτυχισμένων" χωρών συμπληρώνουν: Σουηδία, Καναδάς, Νορβηγία, Ελβετία, Ηνωμένες Πολιτείες, Δανία, Ολλανδία, Ισλανδία και Μεγάλη Βρετανία.

(Πηγή:BBC)


enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: