17.5.13

«Φύγετε για να μην σας διώξουμε με άλλο τρόπο» (BINTEO)...

Ο Δραγασάκης φώναξε τον φρούραρχο, για να βγάλει από την αιθουσα τον χρυσαυγίτη Ηλιόπουλο.
Για πρώτη φορά  αποβλήθηκε βουλευτής της Χρυσής Αυγής από την Βουλή...
Θερμό επεισόδιο με «πρωταγωνιστή» ακόμη μία φορά τη Χρυσή Αυγή εκτυλίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής. Χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως «είστε γίδια» και «ξεφτιλισμένοι», ο βουλευτής του νεοναζιστικού κόμματος Παναγιώτης Ηλιόπουλος προκάλεσε την...
έντονη αντίδραση του προεδρεύοντα Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος κάλεσε τον φρούραρχο της Βουλής να τον αποβάλει από την αίθουσα. Για να προλάβει την εκτέλεση της εντολής, η ΚΟ της ΧΑ αποχώρησε από την αίθουσα.
Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε μετά από τη συζήτηση ερώτησης του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, με αντικείμενο το προωθούμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Κατά την τοποθέτησή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης απηύθυνε έκκληση για σύγκλιση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων απέναντι στα φαινόμενα μισαλλοδοξίας και στις δυνάμεις που τα εκφράζουν.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής προκειμένου να απευθύνει ερώτηση οικονομικού αντικειμένου στον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη.

Ωστόσο, θέλησε να τοποθετηθεί αναφορικά με το προηγούμενο σκέλος της συζήτησης, χαρακτηρίζοντας «σούπα» την ερώτηση Τσίπρα και δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το ελληνικό τόξο θα βρεθεί απέναντι στο συνταγματικό τόξο».

Ο προεδρεύων της Βουλής επιχείρησε να του αφαιρέσει τον λόγο, ωστόσο, εκείνος τον αγνόησε και χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις όπως «είστε γίδια», «συμμορία», «ξεφτιλισμένοι», με αποτέλεσμα ο Γ.Δραγασάκης να απευθύνει μομφή σε βάρος του, καλώντας τον φρούραρχο της Βουλής να τον αποβάλει από την αίθουσα, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά από την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. «Φύγετε να μη σας διώξουμε με άλλο τρόπο», του φώναξε.

Σε εκείνο το σημείο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς έδωσε εντολή στην ΚΟ του να αποχωρήσει από την αίθουσα, όπως και έγινε.



enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: