6.5.13

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση του Ισραήλ στη Συρία...

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την ισραηλινή επίθεση, κατά της Συρίας, και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία για να μην υπάρξει επιδείνωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Σε σχετική δήλωση της...
υπεύθυνης εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου, αναφέρεται ότι «οι παράνομοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί κατά της Συρίας, κλιμακώνουν επικίνδυνα την κατάσταση σε μια ήδη τεταμένη συγκυρία, στην περιοχή της Μέσης Ανατολής» και προσθέτει ότι οι επιθέσεις αυτές, ανεξαρτήτως δικαιολογίας, παραβιάζουν τις αρχές του διεθνούς δικαίου και καταστρατηγούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή».

Η κ. Δούρδου σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει άμεσα να καταδικάσει, άνευ όρων, την ισραηλινή επίθεση και να διαμηνύσει σε όλους τόνους την ανάγκη ειρηνικής και με διαπραγματεύσεις επίλυσης του εμφυλίου στη Συρία και αποφυγής της συνέχισης μιας αιματοχυσίας που μέχρι σήμερα έχει στοιχίσει τη ζωή σε εβδομήντα χιλιάδες ανθρώπους.Επίσης, καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει διεθνή πρωτοβουλία προκειμένου να μην υπάρξει επιδείνωση της κρίσης στη Συρία και επέκτασή της εκτός των συνόρων της, μέσω οιασδήποτε νατοϊκής παρέμβασης, υπό τον οποιοδήποτε μανδύα κι αν υιοθετηθεί. «Ειδάλλως η σιωπή της ισοδυναμεί με συνενοχή σε ένα έγκλημα κατά του διεθνούς δικαίου και κατά της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας μίας χώρας», καταλήγει στη δήλωσή της η κ. Δούρου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: