7.5.13

Σόμπολος – Καρούτζος ζήτησαν από δημοσιογράφο να γίνει ρεσεψιονίστ!...

Αν έχεις τέτοιους συνδικαλιστές, τι να τους κάνεις τους αδίστακτους εργοδότες;

Με έπαρση, θεωρώντας ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο, ο Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Πάνος Σόμπολος και ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Καρούτζος καταπατούν τα επαγγελματικά δικαιώματα δημοσιογράφου, μέλους της ΕΣΗΕΑ.

Με τυφλό ρεβανσισμό και με τη λογική του «αποφασίζω και διατάσσω» επιτέθηκαν με αγριότητα...
σε δημοσιογράφο, μέλος της ΕΣΗΕΑ, με δεκαετίες προϋπηρεσίας και βιογραφικό που «φυσάει», την οποία βρήκαν στον ΕΔΟΕΑΠ να εργάζεται για λίγους μήνες ως υπεύθυνη της ιστοσελίδας. Αυτόματα την καταδίκασαν ως «άνθρωπο της προηγούμενης διοίκησης» και απροκάλυπτα την τιμώρησαν ζητώντας της «ή να γίνει ρεσεψιονίστ ή να παραιτηθεί».

Δεν άντεξαν να περιμένουν δύο μήνες μέχρι να λήξει η σύμβασή της. Της αφαίρεσαν με το «έτσι θέλω» και «επειδή δεν μ’ αρέσει η φάτσα σου» γραφείο, αρμοδιότητες, καθήκοντα και θέση, αρνούνται να την αποζημιώσουν («γιατί υπήρχε θέση να πάει, αυτή της ρεσεψιονίστ, αλλά δεν ήθελε») και απασχολούν τις υπηρεσίες για να εφευρίσκουν κάθε πιθανή ή απίθανη τιμωρία και να συντάσσουν διάφορες εκδοχές εξωδίκων για να αντιμετωπίσουν την προσφυγή της στην Επιθεώρηση Εργασίας και στην ΕΣΗΕΑ…

«Ο καλός» κυρ-Πάνος (διατελέσας για δύο θητείες Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ) «δεν ήξερε» και «δεν το ήθελε» να υποβαθμίσει συνάδελφό του και να καταστρατηγήσει το Καταστατικό της Ένωσης Συντακτών. Επείσθη ότι η θέση στη ρεσεψιόν ήταν η καταλληλότερη για μια ενοχλητική δημοσιογράφο που δεν την ήθελε στα πόδια του. Οι «φαρμακερές γλώσσες» λένε ότι βόλευε έτσι κι ένα ρουσφέτι σε ένα «δικό του παιδί», που η προηγούμενη διοίκηση το βρήκε να τα έχει κάνει θάλασσα σε ένα ευαίσθητο πόστο, όμως τώρα υποσχέθηκε (και εγγυήθηκε και ο μπαμπάς του) ότι «θα προσέχει».

«Ο κακός και ο άσχημος» Καρούτζος (διπλός ο ρόλος, λόγω εξαιρετικών ικανοτήτων) ανέλαβε «να καθαρίσει»: με βαθυστόχαστες ρητορείες, με απειλές, με συμβουλές («καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή κοπέλα μου») και τη μόνιμη βαριά επωδό του απέναντι σε οτιδήποτε κινείται ή πετάει και τον ενοχλεί: «θα την γ….».

Οι δυο εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ στον ΕΔΟΕΑΠ έχουν βρεθεί πλέον αντιμέτωποι με την ίδια την ΕΣΗΕΑ, με τους σκοπούς και τους στόχους της. Με την ίδια έπαρση προσπαθούν και εκεί να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, ανατρέχουν σε διάφορα γραφειοκρατικά τεχνάσματα κι επιστρατεύουν εκεί «κολλητούς» που εφευρίσκουν κωλύματα…

Σόμπολος και Καρούτζος, ως μπροστάρηδες παρατάξεων, συμμετέχουν στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ που πλησιάζουν. Θα ζητήσουν την ψήφο των συναδέλφων τους δημοσιογράφων που βιώνουν την ανεργία, τις απολύσεις, τις πιέσεις των εργοδοτών, τη μείωση των εισοδημάτων τους, ως ικανοί να υποστηρίξουν τα επαγγελματικά δικαιώματά τους και να παλέψουν για το μέλλον τους! Κατεβαίνουν μάλλον με κοινό σύνθημα: «Να γίνουν όλοι ρεσεψιονίστ»!

 email αναγνώστη

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: