20.5.13

Το «αντάρτικο» του Γλέζου...



Αρκετά κρίσιμο θα ήταν να προκύψει συμφωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και το Μανόλη Γλέζου για το θέμα της αυτοδιάλυσης των συνιστωσών.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκφράσει σε συνεργάτες του την επιθυμία να...
συναντηθεί κατ’ ιδίαν με το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, προκειμένου να τον μεταπείσει να στηρίξει την επιχείρηση αυτοδιάλυσης των συνιστωσών και την ενιαιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο, ο Γλέζος δεν πήρε μέρος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, δεν παρέστη καν στο «Σινέ Κεραμεικός», αν και όλοι τον… περίμεναν.
Σαν να μην έφταναν αυτά, στην Κουμουνδούρου υπέστησαν «ψυχρολουσία», όταν διάβασαν το κείμενο που υπέγραψε μαζί με τέσσερις επικεφαλής άλλων συνιστωσών, με το οποίο η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται πως προβάλλει θέσεις «που απειλούν με επικίνδυνες εντάσεις και προβλήματα στο εσωτερικό του εγχειρήματος και προκαταλαμβάνουν εξελίξεις». Μάλιστα, στο ίδιο κείμενο, ο Γλέζος υποστηρίζει ότι οι απόψεις Τσίπρα (σ.σ. περί αυτοδιάλυσης των συνιστωσών) «συνιστούν πλήγμα στον πλουραλισμό και τη δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ». Σαν να μην έφταναν αυτά, μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Μανόλης Γλέζος διένειμε νέα δήλωσή του, με την οποία επιμένει στις απόψεις του. «Όποιος επιχειρεί να αλλοιώσει το πολιτικό σχήμα που κέρδισε την εμπιστοσύνη του λαού στις εκλογές, ενταφιάζει ό,τι δημιουργήσαμε», σημειώνεται στη νέα δήλωση, με την οποία ο Γλέζος καθιστά σαφές ότι δεν κάνει πίσω στις απόψεις του. Και αποτελεί, πλέον, άλλον έναν «πονοκέφαλο» για τον Αλέξη Τσίπρα, εκτός από τη συνήθη… εσωκομματική ημικρανία, που ακούει στο όνομα «Παναγιώτης Λαφαζάνης»…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: