5.5.13

Με κοντομάνικο το σούβλισμα του οβελία...

 
Με θερμοκρασίες που θα φτάσουν και τους 32 βαθμούς κελσίου θα γιορτάσουν οι Έλληνες την Κυριακή του Πάσχα με το σούβλισμα του οβελία να γίνεται χωρίς προβλήματα σε όλες τις περιοχές αφού σύμφωνα με... την ΕΜΥ δεν αναμένονται βροχές ή καταιγίδες παρά μόνο στα ορεινά και από το μεσημέρι και μετά. Όσο για τους ανέμους θα είναι βοριάδες και δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο

Αναλυτικά η πρόγνωση ανά περιοχή:

Μακεδονία – Θράκη: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά με το θερμόμετρο να δείχνει από 13 έως 32 βαθμούς κελσίου.
Δυτική Ελλάδα: Αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα πυκνώσουν από το μεσημέρι οπότε στα ορεινά αναμένονται καταιγίδες.  Το θερμόμετρο θα δείξει έως 32 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, Στερεά, Εύβοια:  Αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα πυκνώσουν από το μεσημέρι και μετά κατά τόπους οπότε και στα ορεινά θα σημειωθούν καταιγίδες. Θερμοκρασία από 13 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός με ανέμους βορειάδες 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς κελσίου ενώ στην Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αίθριος καιρός με βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις να παρατηρούνται από το μεσημέρι και μετά κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που θα πυκνώσουν από το μεσημέρι και μετά οπότε υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 30 βαθμούς κελσίου

Τη Δευτέρα του Πάσχα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους αυξημένες στα ηπειρωτικά οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά και τα 7 μποφόρ αλά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.


Τρίτη 07-05-2013

Καιρός: στην Μακεδονία και την ήπειρο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις όποτε θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και από το βράδυ στο βόρειο αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.


Τέταρτη 08-05-2013 και Πέμπτη 09-05-2013

Καιρός: στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο βόρειο αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: