15.5.13

Οι καθηγητές ψηφίζουν απεργία..



Φωνές αμφισβήτησης της επιστράτευσης...
Η μάχη δεν φαίνεται να έχει τελειώσει για τους καθηγητές, που από τις 12:00 βρίσκονται σε καθεστώς επιστράτευσης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η...
συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ, με εξουσιοδότηση από τους κατά τόπους συλλόγους για απόφαση υπέρ της απεργίας, ενώ ακούγονται φωνές ακόμη και για ανυπακοή στην επιστράτευση.

Την ίδια ώρα, η ΟΛΜΕ προσανατολίζεται στο να ζητήσει εκ νέου από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν απεργία την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΛΜΕ, η πλειονότητα των τοπικών ενώσεων (ΕΛΜΕ) που συνεδρίασαν χθες, Τρίτη, τάχθηκαν μαζικά υπέρ της απεργίας και εξουσιοδότησαν σχετικά τους προέδρους τους, να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση προέδρων. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε σύνολο 88.000 εκπαιδευτικών πανελλαδικά, ψήφισαν μόλις 11.000 εκπαιδευτικοί στις κατά τόπους ενώσεις.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ βρίσκεται σε συνεχείς συνεδριάσεις για να εκτιμήσει τη στάση του τις επόμενες ημέρες, καθώς από τις 12:00 έχει τεθεί σε ισχύ η επιστράτευση των καθηγητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ ακούγονται φωνές που ζητούν να μην υπακούσουν οι καθηγητές στην επιστράτευση που κήρυξε η κυβέρνηση.

Μάλιστα, οι δάσκαλοι σε μια τέτοια περίπτωση ανακοίνωσαν ότι θα στηρίξουν ενεργά τους καθηγητές. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΤ, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτάξει και τα δημοτικά σχολεία.

πηγη in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: