9.5.13

Κραχ στα θρανία...

 
 Τριγμούς προκαλεί στη μέση εκπαίδευση η αντιπαράθεση της ΟΛΜΕ με το υπουργείο Παιδείας. Μπροστά στην εξαγγελία των εκπαιδευτικών για κήρυξη απεργίας κατά την περίοδο των ...
πανελλαδικών εξετάσεων, η κυβέρνηση χαρακτηρίζει αδιαπραγμάτευτη την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Εντός της ημέρας αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις των καθηγητών, οι οποίοι κάνουν λόγο για διάλυση των εργασιακών σχέσεων στην εκπαίδευση.
Τριγμούς προκαλεί στη μέση εκπαίδευση η αντιπαράθεση της ΟΛΜΕ με το υπουργείο Παιδείας. Μπροστά στην εξαγγελία των εκπαιδευτικών για...
Η ΟΛΜΕ εκφράζει αντιρρήσεις αναφορικά με την προωθούμενη αύξηση του ωραρίου εργασίας κατά 2 ώρες σε εβδομαδιαία βάση, χωρίς την ταυτόχρονη προσαρμογή των αποδοχών.

Διαμαρτύρεται δε για τις επικείμενες απομακρύνσεις συμβασιούχων και αναπληρωτών καθηγητών, τις οποίες υπολογίζει σε 10.000, εν μέσω περιορισμού των οργανικών θέσεων στα σχολεία.

«Δεν υπήρξε καμία ουσιαστική απάντηση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ν.Παπαχρήστος, μετά τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλο, ο οποίος χαρακτηρίζει αδιαπραγμάτευτη την απρόσκοπτη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.
 


Η κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί ότι εφόσον χρειαστεί θα προχωρήσει ακόμη και στο μέτρο της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών, εφόσον η ΟΛΜΕ υλοποιήσει την εξαγγελία περί απεργιακών κινητοποιήσεων.

«Οι καθηγητές δεν φοβούνται την επιστράτευση. Σε τελική ανάλυση, αν η πολιτική ηγεσία αποφασίσει να μας φορέσει χακί, οι καθηγητές θα γυρίσουν στα σχολεία με ψηλά το κεφάλι και οι συνδικαλιστές θα κοιτάζουν τους συναδέλφους στα μάτια», απαντά ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών.

Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ αποδοκιμάζουν το ενδεχόμενο κινητοποίησης των καθηγητών μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι συν τοις άλλοις μία αντίστοιχη επιλογή θα λειτουργούσε σε βάρος και των ίδιων των απεργών.

Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών, διαμηνύοντας ότι στηρίζει τις όποιες αποφάσεις της ΟΛΜΕ. Κατηγορεί δε την κυβέρνηση για απροθυμία διαλόγου και χαρακτηρίζει δίκαια τα αιτήματα των διαμαρτυρόμενων.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: