9.5.13

Οι εκατομμυριούχοι δεν πληρώνουν ούτε σεντ στην Εφορία!...

...και στην Αυστραλία...
Όσα περισσότερα κερδίζεις τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να μην πληρώνεις ούτε σεντ στην εφορία αν δεν γουστάρεις.
Και όσοι νομίζετε ότι υπερβάλουμε δεν έχετε παρά να συνεχίσετε την ανάγνωση των επίσημων στοιχείων που έδωσε...
πρόσφατα στη δημοσιότητα η αυστραλιανή Εφορία.
Έχουμε λοιπόν και λέμε: Εβδομήντα Αυστραλοί φορολογούμενοι που το οικονομικό έτος 2010-2011 τα έσοδά τους ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο δολάρια δεν πλήρωσαν (στην κυριολεξία) ούτε ένα σεντ στην Εφορία!

Και επειδή συνήθως ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, να και ολόκληρο το διαβολικό σενάριο της καραμπινάτης φοροδιαφυγής που προηγούμενο δεν έχει.
Λοιπόν, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε την περασμένη εβδομάδα στη δημοσιότητα η Εφορία της χώρας, τα συνολικά έσοδα των 70 εκατομμυριούχων ανήλθαν συνολικά στα $194 εκατομμύρια.

Μετά, όμως, από τη «δημιουργική» επεξεργασία των εισοδημάτων τους από τους λογιστές και δικηγόρους τους, που βγάζουν το ψωμάκι τους ψάχνοντας (και αξιοποιώντας «νόμιμα») τις «τρύπες» του κάθε συστήματος, τα φορολογήσιμα έσοδα (όλων μαζί!) μειώθηκαν στις $20.000!
Με λίγες κουβέντες αγαπητοί αναγνώστες φορολογούμενοι για κάθε $9.999 που κέρδιζαν φορολογούνταν μόνο για... ένα δολάριο!
Από αυτούς (δηλαδή τους 70) μόνο 30 δικαιολόγησαν στη φορολογική δήλωση που υπέβαλαν και έξοδα για «συμβουλές ειδικών» για τα οποία και πλήρωσαν $33 εκατομμύρια!!

Και επειδή οι λογιστές και οι δικηγόροι είναι, όπως προείπαμε «μανούλες» σε κάτι τέτοια, φρόντισαν να τσεπώσουν αυτοί τα εκατομμύρια αντί της Εφορίας.
Να σημειώσουμε εδώ ότι το κόστος των φορολογικών «συμβουλών» που συμπεριέλαβαν στις φορολογικές τους δηλώσεις ήταν πολύ μεγαλύτερο απ’ οποιοδήποτε άλλο έξοδο που δικαιούνταν να δηλώσουν προκειμένου να τους επιστραφεί από την Εφορία, η οποία και χρησιμοποιεί τον τυφλοσούρτη των υφιστάμενων κανονισμών.
Οι ίδιοι δικαιολόγησαν άλλα 23 εκατομμύρια για πληρωμές τόκων σε δάνεια που έχουν συνάψει.

Εδώ, όμως, συμβαίνει και ένα ακόμα παράδοξο. Ένας από τους κυριότερους λόγους που οι 70 δεν πλήρωσαν φράγκο στην εφορία είναι ότι, στα χαρτιά τουλάχιστον (και αυτό έχει τη σημασία τους αφού αφήνει περιθώρια περαιτέρω «μαγειρέματος»!) δεν είναι καλοί επιχειρηματίες!
Δέκα από αυτούς δήλωσαν κατά μέσο όρο χασούρα $207.000 έκαστος, ενώ πέντε ότι απώλεσαν από $260.000 από έσοδα ενοικίων από ακίνητα.
Βέβαια, η εικόνα δεν είναι εντελώς μαύρη, αφού, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία της Εφορίας, το 98,9% των Αυστραλών εκατομμυριούχων πλήρωσαν το ίδιο χρονικό διάστημα στην Εφορία $8,74 δισεκατομμύρια.

Να προσθέσουμε επίσης ότι ένα στα τέσσερα άτομα (συνολικά 3,2 εκατομμύρια) που υποβάλουν φορολογική δήλωση δεν πληρώνουν φόρους.
Αν από τους πάνω αφαιρέσει κανείς το ένα εκατομμύριο χαμηλόμισθων, οι υπόλοιποι, όπως και οι εκατομμυριούχοι με την βοήθεια των λιγοστών τους καταφέρνουν να την βγάζουν «καθαρή» και να μην πληρώνουν φράγκο στην Εφορία.

Για παράδειγμα 2320 φορολογούμενοι με ετήσιο εισόδημα πάνω από $100.000 που συνολικά κέρδισαν $75 εκατομμύρια δεν πλήρωσαν ούτε σεντς.
Μετά από όλα αυτά το ερώτημα είναι μήπως θα πρέπει όλοι να βρούμε καλύτερους... λογιστές, μιας και ότι είναι νόμιμο είναι πλέον και ηθικό, στην παγκοσμιοποιημένη κοινωνία των «αγορών» που ζούμε...
 http://neoskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: