2.5.13

Δήμαρχος Κέρκυρας: η ιστορία του νησιού μας δεν πωλείται!- Ούτε και το Μον Ρεπό...

Στο δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, με τίτλο «Το μεγάλο ξεπούλημα της Ελλάδας», το οποίο έκανε εκτενή αναφορά στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να αξιοποιήσει δημόσια περιουσία, αναζητώντας επενδυτές για...
εκτάσεις-φιλέτα, απάντησε ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Γιάννης Τρεπεκλής.

Το δημοσίευμα -μεταξύ άλλων- "αποκάλυπτε" ότι «το ανάκτορο της Κέρκυρας, όπου γεννήθηκε ο Πρίγκιπας Φίλιππος διατίθεται προς πώληση, για το οποίο η κυβέρνηση στην ιστοσελίδα της υπερηφανεύεται πως βρίσκεται δίπλα στην έκταση της δυναστείας των Ρόθτσιλντ». Αυτό ήταν που προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου, που με επιστολή του στην Telegraph ζητά διευκρινίσεις και δηλώνει κατηγορηματικά ότι η ιστορία του νησιού δεν πωλείται.

Στην επιστολή του αναφέρεται:

«Σε ρεπορτάζ που υπογράφει η κυρία Harriet Alexander στο φύλλο της εφημερίδας σας (28/4/2013), αναφέρει ότι το «Μον Ρεπό» στην Κέρκυρα είναι προς «πώληση», χωρίς ωστόσο αυτό να προκύπτει, από καμία λίστα ακινήτων προς «αξιοποίηση» στη χώρα μας.

Στο κείμενο, όσον αφορά στην Κέρκυρα, αναφέρονται επί λέξει τα εξής: «Το Βασιλικό Παλάτι στην Κέρκυρα, όπου ο πρίγκιπας Φίλιππος γεννήθηκε, είναι τώρα επίσης προς πώληση».

Θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε , από πού σας προκύπτει ότι το Μον Ρεπό είναι προς πώληση, όταν ο Δήμος Κέρκυρας, που έχει την κυριότητα, όπως του παραχωρήθηκε με δικαστική απόφαση το 1991, δεν γνωρίζει τίποτα για το θέμα.

Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας, αναγκάζεται εξ αιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης, να εκποιεί μέρος της δημόσιας περιουσίας, έρχεται ένα δημοσίευμα για να ικανοποιήσει ευσεβείς πόθους.

Από τη θέση του Δημάρχου Κέρκυρας δηλώνω κατηγορηματικά ότι η ιστορία του νησιού μας δεν πωλείται!

Το Μον Ρεπό, ανήκει στον Δήμο Κέρκυρας και στον κερκυραϊκό Λαό και εκεί θα παραμείνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: