10.5.13

Η μοίρα των «τσάρων»...




Ενοχλήθηκε και το έδειξε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας όταν ειπώθηκε στη συνέντευξή του στη ΝΕΤ πως είναι... τεχνοκράτης: «Δεν είμαι τεχνοκράτης, άλλωστε οι τεχνοκράτες βρίσκονται στην ...
υπηρεσία της Δημοκρατίας» απάντησε κοφτά για να συμπληρώσει αμέσως με νόημα: «Γνωρίζω και ποια είναι η μοίρα μου ως υπουργός Οικονομικών». Μάλλον ο υπουργός γνωρίζει την ως τώρα μοίρα των «τσάρων» της Οικονομίας, όπως συνηθίζεται να αποκαλούν τους υπουργούς Οικονομικών.

nnn

Ε λοιπόν, η μοίρα τους, ή εάν θέλετε η πολιτική εξέλιξη των περισσοτέρων «τσάρων», δεν ήταν η καλύτερη τολμώ να πω. Οι πιο πολλοί διεγράφησαν καταδιωκόμενοι από τα κόμματά τους, άλλοι προχώρησαν στην ίδρυση δικών τους κομμάτων, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, δύο-τρεις βρέθηκαν να λογοδοτούν στις προανακριτικές επιτροπές και στα ειδικά δικαστήρια, ενώ άλλοι δύο ελέγχονται τούτες τις ημέρες από το ΣΔΟΕ για το «πόθεν έσχες» τους και, το σημαντικότερο, ουδείς «τσάρος» από τη Μεταπολίτευση ως σήμερα κατάφερε να γίνει Πρωθυπουργός. Αρχηγός κόμματος έγινε, Πρωθυπουργός όμως ποτέ. Μοναδικές εξαιρέσεις είναι ο κ. Κ. Σημίτης και ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος υπενθυμίζω είχε χρηματίσει για ένα διάστημα υφυπουργός Οικονομικών.

"BHMAτοδότης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: