12.5.13

Τάκος με λιοντάρι, η νέα σπεσιαλιτέ εστιατορίου...


Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση ενός εστιατορίου στη Φλόριντα να βάλει στο μενού του τάκος με λιοντάρι.

Και όχι μόνο: στο εστιατόριο...

Taco Fusion στην Τάμπα μπορεί να βρει κανείς τάκος με βίσονα, καρχαρία, στρουθοκάμηλο, αλιγάτορα, γαζέλα, λαγό, πάπια, καμήλα και καγκουρό.

Παρά τις φωνές διαμαρτυρίας, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Ράιαν Γκουζόν, λέει ότι στο μέλλον θα προσφέρει τάκος με ιγκουάνα, αρκούδα και ζέμπρα.

«Το να πουλήσω αυτό το κρέας είναι μέσα στα δικαιώματά μου» λέει ο Γκουζόν σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο. «Απλά και μόνο επειδή κάποιος δεν το θέλει στο σπίτι του, δεν σημαίνει ότι δεν το θέλουν άλλοι εκατό» πρόσθεσε.

«Και η Αμερική είναι ακόμα μια ελεύθερη χώρα και μας επιτρέπεται να παρέχουμε υπηρεσίες που ο κόσμος θέλει να δοκιμάσει» προσθέτει.

Στην ιστοσελίδα του εστιατορίου ανέβασε, μάλιστα, ανακοίνωση που γράφει τα εξής: «Λένε ότι "περάσαμε τα όρια" με το να σερβίρουμε λιοντάρι. Αλλά ερωτώ: περάσατε τα όρια όταν φάγατε βοδινό, κοτόπουλο ή χοιρινό αυτή την εβδομάδα; Είστε χορτοφάγος που έφαγε λαχανικά αυτή την εβδομάδα; Ήταν αυτά τα λαχανικά ψεκασμένα με φυτοφάρμακα και τα μάζεψε ένας παράνομος μετανάστης από το Μεξικό, τον οποίο κάποιοι τον εκμεταλλεύονται, δίνοντάς του χαμηλό μισθό, βάζοντάς τον να δουλεύει πολλές ώρες, χωρίς ασφάλιση;»

Τελικά, ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να βγάλει τα τάκος λιονταριού από το μενού, όταν δέχθηκε απειλές, αφού πρώτα ξεπούλησε. Και αν σκεφτεί κανείς ότι το ένα τάκο κοστίζει 35 δολάρια, μάλλον τα χρήματα που έβγαλε ήταν κάτι παραπάνω από αρκετά...

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: