28.5.13

Μεϊμαράκης: Η κυβέρνηση αποφασισμένη να ξεπεράσει γραφειοκρατικά εμπόδια...


"Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να δημιουργήσει ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον" είπε χθες ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τις συναντήσεις του στο ...
καναδικό κοινοβούλιο με τον ομόλογό του πρόεδρο της Βουλής του Καναδά, Αντριου Σίαρ, τον υπουργό Ιθαγένειας και Πολυπολιτισμού, Τζέισον Κένι και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου, Τζέραλντ Κέντι.

Υπογράμμισε επίσης ότι το θετικό κλίμα βελτιώνεται από την πολιτική σταθερότητα που ενισχύει την αξιοπιστία της χώρας στις συνομιλίες με τους εταίρους και τους επενδυτές συνομιλητές και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις προσπάθειες της τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας.

«Όλοι μιλούν για την αρχαία Ελλάδα, εμείς όμως οι νεότεροι φιλοδοξούμε να μιλάνε το ίδιο καλά και για τη σύγχρονη Ελλάδα» σημείωσε.

Υπενθύμισε ότι τον περασμένο χρόνο ήταν πολλοί αυτοί που αναρωτιόνταν για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη αλλά, όπως είπε, το αποτέλεσμα των εκλογών του 2012 αποτέλεσε ψήφο εμπιστοσύνης στις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να παραμείνουν στην Ευρώπη.

«Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας κατάφεραν να συνεννοηθούν», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, «να δημιουργήσουν ένα σταθερό περιβάλλον ενώ οι πολίτες της χώρας δείχνουν ωριμότητα και ελπίδα για το μέλλον. Επιπλέον, στην Ελλάδα υπάρχει ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον το οποίο αποτελεί την βάση για το ξεπέρασμα των γραφειοκρατικών δυσκολιών, τη δημιουργία φιλικού επενδυτικού κλίματος με ιδιαίτερη έμφαση στον Τουρισμό».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου του Καναδά Τζέραλντ Κέντι εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η Ελλάδα ξεπερνά τα προβλήματά της και υπογράμμισε το ενδιαφέρον καναδικών εταιρειών για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Πολυπολιτισμού και Ιθαγένειας Τζέισον Κένι, αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει επιτελέσει η Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι ο Καναδάς είναι σύμμαχος σε αυτήν την προσπάθεια, ενώ υπογράμμισε τη συνεισφορά της ελληνικής παροικίας του Καναδά, η οποία έχει εργαστεί σκληρά και έχει πετύχει πολλά, όπως είπε.

Επιπλέον, ο κ. Κένι αναφέρθηκε στη συμφωνία για την Κινητικότητα των Νέων (Youth Mobility Agreement) των δύο χωρών η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στον Καναδά να υποδεχθεί περισσότερους νέους από την Ελλάδα.

Τέλος, ο πρόεδρος της Βουλής του Καναδά, Αντριου Σίαρ τόνισε ότι η Ελλάδα και ο Καναδάς μπορούν να συνεργαστούν και να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους περαιτέρω.

Ο πρόεδρος του Καναδικού Κοινοβουλίου έκανε ειδική μνεία στις εκδηλώσεις για τον πρόσφατο εορτασμό των 70 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Καναδά (1942-2012)...

Δεν υπάρχουν σχόλια: