12.5.13

Στα χαρακώματα κυβέρνηση-εκπαιδευτικοί...



Μήνυμα ΚΚΕ για μαζική αντίδραση στην επιστράτευση...
Τρόπους να μην παραλάβουν τα φύλλα πορείας που θα σταλούν από το πρωί της Δευτέρας αναζητούν οι εκπαιδευτικοί καθώς κορυφώνεται η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, η οποία αποφάσισε να...
απαντήσει με πολιτική επιστράτευση στην απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα της Δευτέρας αποφάσισε η Ομοσπονδία.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης αποφάσισε να παραμείνει η αρχική εισήγηση προς τον κλάδο για απεργία την πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων (17/5) και πενθήμερη απεργία από τις 20 έως τις 25 Μαΐου.

Σύσκεψη των ΔΣ ΕΛΜΕ της Αττικής θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή στις 6 μμ για ενημέρωση και συγκρότηση κεντρικής απεργιακής επιτροπής. Η ΟΛΜΕ καλεί επίσης την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν την Παρασκευή 17 Μαϊου πανεργατική πανελλαδική απεργία "για την καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού".

Τη Δευτέρα συνεδριάζει εκτάκτωςη Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, η οποία σχολιάζει ότι για τέταρτη φορά, μέσα σε ενάμιση χρόνο, η κυβέρνηση καταφεύγει στην πολιτική επιστράτευση επιβεβαιώνοντας με τις πράξεις της ότι "τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, βρίσκονται πλέον σε αναστολή".

Η κυβέρνηση πάντως εμφανίζεται αποφασισμένη να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα. Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απόλυσης καθηγητών, οι οποίοι δεν θα συμμορφωθούν με την επιστράτευση.

Η απόφαση Σαμαρά έχει προκαλέσει κραδασμούς εντός του κυβερνητικού συνασπισμού και έντονες αντιδράσεις από πλευράς αντιπολίτευσης.

Ακραία αντιδημοκρατική εκτροπή χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) την προληπτική απαγόρευση της απεργίας των καθηγητών και την ανακοίνωση επιστράτευσης ενώ σημειώνεται ότι "οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν δώσει και θα συνεχίσουν να δίνουν κοινούς αγώνες με τους εκπαιδευτικούς για την προάσπιση των δημόσιων αγαθών της υγείας και παιδείας".

πολύτως αντίθετο στην απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των καθηγητών δηλώνει το ΚΚΕ και καλεί σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους εκπαιδευτικούς και καταδίκης του κυβερνητικού αυταρχισμού.

Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ τονίζεται ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει για μια ακόμη φορά το δόγμα "νόμος και τάξη" που στρέφεται εναντίον των αγώνων του εργαζόμενου λαού. " Η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει με τις απειλές και τους εκβιασμούς την πολιτική, που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των νέων και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, πρέπει να βρει αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες" αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει πρόκληση τον ισχυρισμό της κυβέρνηση ότι δήθεν νοιάζεται για το καλό των μαθητών, τη στιγμή που η δική της πολιτική οδηγεί σε κλείσιμο και συγχωνεύσεις σχολείων, σε τεράστιες ελλείψεις, ενώ το κόστος για τη μόρφωση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας έχει γίνει δυσβάσταχτο.

"Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική στην εκπαίδευση και στο σύνολο της ζωής του λαού πάει χέρι χέρι με την κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό-Το συνδικαλιστικό κίνημα χρειάζεται να οργανώσει την πάλη του, σε κοινή δράση με όλους τους εργαζόμενους, τους γονείς, τη νεολαία, προκειμένου να δοθεί απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια επιστράτευσης των εκπαιδευτικών. Να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους εκπαιδευτικούς και η καταδίκη στον κυβερνητικό αυταρχισμό με τη μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα" καταλήγει η ανακοίνωση.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: