26.5.13

Κουτσούμπας: Καλλιεργεί κλίμα ευφορίας η κυβέρνηση...



Για προσπάθεια της κυβέρνησης να ωραιοποιήσει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του το Σάββατο το βράδυ στην Καρδίτσα.

"Το...
κλίμα ευφορίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση, τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου που εμφανίζουν τον κ. Σαμαρά 'από πρωθυπουργό της χρεοκοπίας, φορέα της ελπίδας', 'εγγυητή της μεταρρυθμιστικής πορείας', δεν ακουμπούν τους αγρότες της Καρδίτσας που έχουν ήδη χρεοκοπήσει, τους μικρομαγαζάτορες της περιοχής που έχουν βάλει λουκέτο, τα νέα παιδιά που είναι άνεργα και έχουν χάσει την παραμικρή ελπίδα για προσωπική και οικογενειακή ανάκαμψη" είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε πως ο αγρότης, ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο αυτοπασχολούμενος "δεν πρέπει να παρασυρθεί από το 'κλίμα εθνικής επιτυχίας' που καλλιεργεί η συγκυβέρνηση "και" τους πανηγυρισμούς των κυβερνητικών στελεχών που γύρισαν υποτίθεται με γεμάτες τις βαλίτσες από την Κίνα και το Αζερμπαϊτζάν και ετοιμάζονται για νέα ταξίδια που θα φέρουν επενδύσεις".

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για την ανάγκη να υπάρξουν "ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας, ανάπτυξη με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι τις ανάγκες των μονοπωλίων, άλλη κοινωνική οργάνωση".

Ο ίδιος κάλεσε τον λαό σε συμπόρευση με το ΚΚΕ "κόντρα στα μονοπώλια, στα κόμματά τους και στους μηχανισμούς τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: