19.5.13

Παπαδημούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πιο ενωμένος από το συνέδριο...


«Δεν φοβόμαστε τις διαφορετικές απόψεις»...

Την αισιοδοξία του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξέλθει «πιο ενωμένος και πιο ισχυρός» από το συνέδριο του Ιουλίου εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της...


 παράταξης Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, παρά τη διάσταση που έχει δημιουργηθεί εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για αυτοδιάλυση των συνιστωσών και μετασχηματισμό του συνασπισμού σε ενιαίο κόμμα.

«Εκτιμώ και προβλέπω ότι το Συνέδριο του Ιουλίου θα μας βγάλει πιο ενωμένους, πιο ισχυρούς. Δεν φοβόμαστε τις διαφορετικές απόψεις» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης.

«Η ολοκλήρωση της ενοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο είναι δέσμευση του κόμματος απέναντι στην κοινωνία. Το έχουμε υποσχεθεί στους εαυτούς μας και στον κόσμο από τον περασμένο Μάιο. Χωρίς ένα ενωμένο και ισχυρό κόμμα δεν μπορούμε να κάνουμε πράξη αυτά που είπαμε προηγούμενα» συμπλήρωσε.

Το κάλεσμα του κ. Τσίπρα ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίστηκε με καχυποψία από τη μειοψηφία, με την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη να καταθέτει μάλιστα τις δικές της θέσεις για την πολιτική, ιδεολογική ανάπτυξή του κόμματος, προκρίνοντας ένα «δεύτερο κύμα ριζοσπαστικοποίησης» του συνασπισμού.

Αναφερόμενος στην εν λόγω διαφοροποίηση, ο κ. Παπαδημούλης διερωτήθηκε «ποιο είναι το κακό με αυτά που λέει η Αριστερή Πλατφόρμα;», προσθέτοντας πως είναι «γνωστή» η ύπαρξη διαφορετικών θέσεων εντός της παράταξης.

«Δεν φοβόμαστε τις διαφορετικές απόψεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κινδυνεύει να γίνει αρχηγικό κόμμα. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές [...] και στο τέλος θα αποφασίσουμε δημοκρατικά. Όσοι ονειρεύονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει διχασμένος θα απογοητευτούν», συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, στρέφοντας τα βέλη του κατά της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε «ιστορικό ατόπημα» την παρομοίασε τη ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου.

«Αν θέλει να μιλήσει κάποιος για κωλοτούμπες, ας κοιτάξει αυτά που θα έλεγε ο κ. Σαμαράς στα Ζάππεια και τι έκανε τελικά» κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ...

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: