22.5.13

Αναγκαία η αλληλεγγύη στην Κύπρο...



Την ανάγκη να επιδείξει η Ε.Ε. αλληλεγγύη στην Κύπρο, ώστε να επανέλθει η χώρα σε κατάσταση οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Ο ...
κ. Σουλτς, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ανέφερε ότι η Ε.Ε. βιώνει δύσκολες στιγμές και πως απαιτείται στενή συνεργασία μεταξύ των θεσμικών οργάνων της και των κρατών - μελών.

«Εξέφρασα την αλληλεγγύη μου στην Κυπριακή Δημοκρατία, όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στην Κύπρο, αυτό ήταν ένα μάθημα για μένα όταν επισκέφθηκα ως πολίτης την Κύπρο, το πόσο δύσκολη μπορεί να γίνει η ζωή σε περιόδους κρίσης», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως «περισσότερο από ποτέ απαιτείται πνεύμα αλληλεγγύης».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε ότι προτίθεται να θέσει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με στόχο να χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα, στο πλαίσιο του κοινοτικού προϋπολογισμού «για τη στήριξη και σταθεροποίηση της Κύπρου, κυρίως της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης».

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης τον ευχαρίστησε δημόσια για την κατανόηση, αλλά κυρίως για την υποστήριξή του όσον αφορά την κατάσταση που επικράτησε και επικρατεί σήμερα στην Κύπρo.

«Θα πρέπει να πω ότι η προσπάθεια του κ. Σουλτς είναι με βάση τα όσα έχουμε συζητήσει, δηλαδή μια σημαντική προσπάθεια ενίσχυσης των πόρων που παρέχονται προς την Κύπρο, ενώ την ίδια ώρα, βεβαίως, η προσπάθεια που θα καταβληθεί και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι η συνδρομή και συμβολή προς την Κύπρο να αυξηθεί όπως με Πορτογαλία, Ελλάδα και Ισπανία», πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο κ. Αναστασιάδης είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, ενώ πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής συναντήθηκε με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: