26.5.13

Συμβολικοί αποκλεισμοί από ακρίτες στους μεθοριακούς σταθμούς Ηπείρου με την Αλβανία...


Με κεντρικό σύνθημα, «Το Πωγώνι εκπέμπει SOS», κάτοικοι και φορείς του δήμου Πωγωνίου, πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό για μία ώρα, στις...
11.30, στον μεθοριακό σταθμό της Κακκαβιάς.

Μαζί με τους κατοίκους που έφτασαν στην Κακκαβιά από όλα τα χωριά του Πωγωνίου, ήταν και ο μητροπολίτης Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας, καθώς και ο δήμαρχος Κώστας Καψάλης ,οι οποίοι στις ομιλίες τους, επανέλαβαν ότι πρέπει να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής.

Εκείνο που όλοι ζητούν, είναι η ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων και της μεθόριας περιοχής, με την επαναλειτουργία, όλων των αστυνομικών τμημάτων, των στρατιωτικών φυλακίων καθώς και η επιστροφή όλων των συνοριοφυλάκων.

Πριν από 15 ημέρες, Αλβανός κακοποιός, δολοφόνησε ζευγάρι ηλικιωμένων, λήστεψε δύο γυναίκες και απείλησε με χειροβομβίδες τους θαμώνες ενός καφενείου στο χωριό Κτίσματα κοντά στα σύνορα. Αυτά τα γεγονότα, προκάλεσαν ακόμη μεγαλύτερο φόβο στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι, όπως καταγγέλλουν, βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με ληστείες και διαρρήξεις.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, του αντιδημάρχου Πωγωνίου Στέλιου Κουκουλάρη: «Όσο τα σύνορα τα είναι αφύλαχτα, κανείς, δεν κοιμάται ήσυχος στο Πωγώνι. Οι αρμόδιοι οφείλουν να ακούσουν τις τοπικές κοινωνίες. Χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και ούτε ένας από το κράτος των Αθηνών, δεν έχει έρθει να διαπιστώσει τι γίνεται, να ακούσει τους ακρίτες».

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Πωγωνίσιων Αθήνας.

Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, έγιναν και στους συνοριακούς σταθμούς, της Μέρτζανης στην Κόνιτσα και του Μαυροματίου στην Θεσπρωτία.

kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: