1.5.13

Μικροεπεισόδια μετά την υπερψήφιση του Μνημονίου στην Κύπρο...


Μικρής έκτασης επεισόδια προκάλεσε τη Μ. Τρίτη ομάδα διαδηλωτών η οποία είχε συγκεντρωθεί μπροστά από τη κυπριακή Βουλή, για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στη ψήφιση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης από την ολομέλεια του σώματος, αποκλείοντας...
ουσιαστικά την έξοδο των αυτοκινήτων των βουλευτών.
Οι διαδηλωτές άναψαν μικρές εστίες φωτιάς στο δρόμο και πέταξαν αυγά, μπουκάλια με νερό και διάφορα άλλα αντικείμενα προς την κατεύθυνση των αστυνομικών που βρίσκονταν παραταγμένα μπροστά τους από του διαδηλωτές, εμποδίζοντας τους να πλησιάσουν το κτήριο της Βουλής. Στο στόχαστρο των διαδηλωτών βρέθηκαν και δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στο χώρο για να καλύψουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίας της ολομέλειας και την ώρα της αναχώρησης των βουλευτών, η μικρή μερίδα των διαδηλωτών φώναζε συνθήματα όπως «προδότες» και «πουλημένοι» προς τους βουλευτές που υπερψήφισαν το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, ενώ εξύβρισαν και δημοσιογράφους.
Οι βουλευτές κατάφεραν τελικά να διαφύγουν από «διάδρομο» που σχημάτισαν εν μέσω διαδηλωτών οι δυνάμεις της αστυνομίας. Με τον ίδιο τρόπο διέφυγαν επίσης υπάλληλοι της Βουλής και δημοσιογράφοι που είχαν ουσιαστικά εγκλωβιστεί εντός του κτιρίου.
Να σημειωθεί ότι και η είσοδος της λεωφόρου που διέρχεται μπροστά από τη κυπριακή Βουλή είχε αποκλειστεί λόγω της εκδήλωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στον ίδιο χώρο η Κίνηση Πολιτών ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τις πολιτικές λιτότητας, στην οποία συμμετείχαν το ΑΚΕΛ και η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία, καθώς επίσης και η Συμμαχία των Πολιτών.
Σε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είχε δημιουργηθεί ένταση μεταξύ των διαδηλωτών, με αφορμή ένα πανό της Συμμαχίας των Πολιτών του Γιώργου Λιλλήκα που έκανε αναφορά στον τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και το οποίο οπαδοί του ΑΚΕΛ έκριναν ότι ήταν υβριστικό και ζητούσαν να κατέβει, χωρίς ωστόσο να γίνει κάτι τέτοιο.
Το περιστατικό έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και με την προτροπή όπως οι υποστηριχτές της Συμμαχίας των Πολιτών μετακινηθούν στην εκδήλωση που πραγματοποιείτο ταυτόχρονα στη δυτική πλευρά της λεωφόρου. Προτροπή, ωστόσο, που δεν ακολούθησαν όλοι οι υποστηριχτές της Συμμαχίας....

Δεν υπάρχουν σχόλια: