18.5.13

Γιατί η συνάντηση Τσίπρα-Γλέζου θα κρίνει τα πάντα...




Ως γνωστόν, στην πρόταση Τσίπρα περί αυτοδιάλυσης των συνιστωσών δεν συμφωνούν οι πάντες. Είναι σαφές, πάντως, όπως διαμηνύουν  υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ...
επιμείνει.
Μάλιστα η φράση που τού αποδίδεται («δε θα επιτρέψω τη λειτουργία κομμάτων μέσα στο κόμμα») ισχύει στο ακέραιο. Όμως, υπάρχει ένα πρόβλημα: ακόμη κι αν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει ως το τέλος να συγκρουστεί με όλες τις συνιστώσες, δεν μπορεί εύκολα να συγκρουστεί με μία συγκεκριμένη: τους «Ενεργούς Πολίτες».

Αυτό διότι η εν λόγω συνιστώσα είναι η οργάνωση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, Μανόλη Γλέζου. Και ο Γλέζος, διαφωνεί με την διάλυση των συνιστωσών, θέτοντας ως επιχείρημα ότι «δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε το πολιτικό όχημα που μας ανέβασε στο 27%».

Πληροφορούμαι, πάντως, ότι το αργότερο ως σήμερα το βράδυ -και πάντως πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, που ξεκινούν σήμερα και ολοκληρώνονται το απόγευμα της Κυριακής- ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, ώστε να βρεθεί ένας κοινός τόπος. Και όπως λένε όσοι ξέρουν, «αν ο Τσίπρας πάρει με το μέρος του τον Γλέζο, δεν έχει να φοβάται τίποτα». Οψόμεθα, λοιπόν.
πηγη matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: