14.5.13

ΕΣΡ: Στο αρχείο η υπόθεση με το βίντεο του βουλευτή Διαμαντόπουλου...

Στο αρχείο έστειλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) την υπόθεση του επίμαχου βίντεο, με τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου στις οποίες μεταξύ άλλων αναφερόταν στο...
εμπορικό κέντρο «Τhe Mall» του Αμαρουσίου.

Το βίνετο είχε μεταδοθεί από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega και άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 22/1/13, λίγες ώρες μετά τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, είχε κατηγορήσει τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπόλιτευσης για «στοχοποίηση» του εμπορικού κέντρου και για ενθάρρυνση πράξεων βίας, ενώ από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει λόγο για χαλκευμένο το βίντεο και αφού το έδωσε ολόκληρο στη δημοσιότητα, κατηγόρησε τα τηλεοπτικά κανάλια για επιλεκτική μετάδοση του μονταρισμένου βίντεο. Μάλιστα με επιστολή του προς το ΕΣΡ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, είχε ζητήσει από το Συμβούλιο να διερευνήσει το θέμα.

«Το βίντεο ήταν κυβερνητική ανακοίνωση, που μετέδωσε ο σταθμός», σημείωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ιωάννης Λασκαρίδης, ανακοινώνοντας την απόφαση της Ολομέλειας του ΕΣΡ, που κατά πλειοψηφία αθώωσε το τηλεοπτικό κανάλι Mega, θεωρώντας «δήλωση» το επίμαχο βίντεο.

Μειοψήφησαν η αντιπρόεδρος Λίνα Αλεξίου και το μέλος Γιάννης Παπακώστας προτείνοντας πρόστιμο 50.000 ευρώ και 20.000 ευρώ αντίστοιχα.

«Ο σταθμός είχε την υποχρέωση να μεταδώσει την κυβερνητική ανακοίνωση και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που έκανε. Ο σταθμός δεν έκανε καμία χάλκευση», υποστήριξε ο κ. Λασκαρίδης και πρόσθεσε πως την επόμενη μέρα το πρωί το κανάλι μετέδωσε μεγαλύτερο μέρος των δηλώσεων του βουλευτή.

Για την υπόθεση απηλλάγη επίσης, ο τηλεοπτικός σταθμός STAR.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: