10.5.13

Ο Τσίπρας θέλει να πείσει τις συνιστώσες να διαλυθούν...

Πιο δύσκολη απ’ όσο αρχικά αναμενόταν προχωρά η διαδικασία μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, καθώς αρκετές συνιστώσες δεν δείχνουν ιδιαίτερα ένθερμες με την ιδέα να διαλυθούν πριν το συνέδριο του Ιουλίου και ζητούν να ...
υπάρξει ένα μεταβατικό διάστημα, ταυτόχρονης λειτουργίας και των δύο μοντέλων: Και του κόμματος με τη νέα, ενιαία οργανωτική δομή και των συνιστωσών, έως ότου κριθεί ότι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει το δρόμο του.

Η κατάσταση αυτή προβληματίζει την Κουμουνδούρου, ηγετικά στελέχη της οποίας θεωρούν και διαμηνύουν προς όλες τις πλευρές ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ένα τέτοιο σχήμα.

Σε κάθε περίπτωση ο δρόμος προς το συνέδριο μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν είναι, αφού οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα θέματα της στρατηγικής για το ευρώ, αλλά και των συμμαχιών είναι εμφανείς.

Την Παρασκευή το πρωί συνεδριάζει μετά από την ανάπαυλα του Πάσχα το εννεαμελές συντονιστικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να συζητήσει, όχι μόνο τα οργανωτικά, αλλά κυρίως τις πολιτικές εξελίξεις και μάλιστα τη στάση του κόμματος σε μείζονα θέματα, όπως η απεργία των καθηγητών.

Ενόψει πάντως της συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής το επόμενο σαββατοκύριακο, ετοιμάζονται και τα κείμενα του καταστατικού και των πολιτικών θέσεων...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: